„Misliti da je Dodik za fer izbore je kao vjerovati u Djeda Mraza“ Jelena Trivić najavila kandidaturu za gradonačelnicu Banjaluke, pa oplela po predsjedniku Srpske

„Misliti da je Dodik za fer izbore je kao vjerovati u Djeda Mraza“ Jelena Trivić najavila kandidaturu za gradonačelnicu Banjaluke, pa oplela po predsjedniku Srpske

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić najavila je kandidaturu za gradonačelnicu Banjaluke. Osnovni motiv, kaže, je obaveza da građani ovog grada imaju izbor.

Nedovoljan izbor

– Mi smo u obavezi da ponudimo izbor između SNSD kandidata i Stanivukovića (Draška, op.a.), koji je formalno PDP, a suštinski Dodikov, ne smatramo dovoljnim izborom – kazala je Trivićeva.

Smatra da je Izborni zakon BiH trebalo izmijeniti mnogo ranije, a da bi nepravilnosti bilo mnogo manje i tokom opštih izbora, te da je i ovaj put Miloradu Dodiku dopušteno da ih odlaže do momenta kada neće biti vremena da se sprovedu.

– Mi se spremamo za izbore i po ovim, i po onim pravilima. Kada se dobro čuvaju biračka mjesta može se pobijediti. To se pokazalo na nizu biračkih mjesta, ali naravno da je od suštinske važnosti da se dođe do tih pravih izmjena Izbornog zakona koje će garantovati da će se glas prebrojati onako kako je čovjek glasao. To je bitno i radi motivacije ljudi da izađu uopšte na izbore, jer su izgubili povjerenje u izborni proces – istakla je Trivićeva.

Dok građani očekuju iskorak na evropskom putu prije marta, kada se očekuje odluka hoće li BiH početi pregovore o članstvu u EU ili ne, sastanak na imanju Milorada Dodika vidi samo kao pokušaj da svi dobiju nešto za sebe, ali suštinskih pomaka za građane nema, piše Avaz.

Gori problem

– Progledali su nam kroz prste i prošli put, na Dodikovu krađu izbora, samo da bi se brzo formirao Savjet ministara i da bi BiH dobila kandidatski status. Sada je gori problem, jer vidimo da je pat pozicija, vide da napretka nema, a rado bi da se ti pregovori otpočnu, ali šta znači formalno otpočinjanje ako nije napravljen napredak. Prije 15 dana smo imali takvu zapaljivu retoriku, ovaj se otcjepljuje, onaj kaže ja znam šta ću u tom slučaju… Maltene otkopavaju se puške i sada se oni kao nešto dogovaraju na privatnom imanju Milorada Dodika. Koga oni više vuku za nos? Srbi, Hrvati, Bošnjaci, ko god to gleda pita se šta je ovo. Pa nije to dogovor o slavljenju rođendana, negdje se zatvorimo, pa će neko donijeti piće, neko meso, a neko salatu. Na to liči – istakla je Jelena Trivić.

“Kandidovaću se”

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić je potvrdila da će se kandidovati za poziciju gradonačelnice Banjaluke.

Rekla je kako je smiješno vjerovati da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zalaže za fer izbore te da je to isto “kao i vjerovati u Djeda Mraza”.

Kada je riječ o komentarima ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića, koji ju je jednom prilikom nazvao “Šmitovim vazalom” zbog odbijanja da pristane na igru Dodika, kazala je da je to zapravo veseli.

– Najviše volim kada me proziva Nešić, jedna politička antiličnost. Kada negativan lik kaže nešto negativno ja sam u plusu. Kada me prozivaju Nešići, Sanje Vulić i Dodik, čovjek koji je raselio trećinu stanovništva, Nešić ne zna čime se bavi, on da se bavi sigurnosti u BiH to je apsurd, imam osjećaj da narastem jedan centimetar i fizički – kazala je Trivićeva.

Dodala je kakva god bila izborna pravila da će Narodni front izaći na izbore.

– Ne bježim od kandidature za gradonačelnika Banjaluke. Stanivuković je druga kolona režima, a ne opozicije. Spremna sam da idem u bitku. Očekujem podršku naroda koji je umoran od SNSD i od gradonačelnika koji se pokazao kao njihova kopija – poručila je Trivićeva, piše Klix.

Istakla je da još nije poznato da li će je SDS podržati, te da je sve potrebno. S druge strane kazala je da će Narodni front definitivno podržati kandidaturu Ljubiše Petrovića za gradonačelnika Bijeljine.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This