„Milioni se bacaju, rebalans je nezakonit“ Dijana Ješić oštro oplela i po SNSD i po Stanivukoviću

„Milioni se bacaju, rebalans je nezakonit“ Dijana Ješić oštro oplela i po SNSD i po Stanivukoviću

Već sutra idem ponovo da snimim garažu Univerzitetskog kliničkog centra RS, koju sam već jednom snimala i bez ikakvih problema ću da ponovim da je tu uzalud bačeno 50 miliona, poručila je Dijana Ješić, odbornica Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka.

Ješićeva dodaje da se za taj novac trebalo obezbijediti najosnovnije: od lijekova i instrumenata, do renoviranja odjela na UKC RS.

-Pozivam gradonačelnika da i on ponovo snimi Dodikovo imanje, voćnjake, postavi porodično stablo i sve ostalo što je radio, pa da onda vidimo ko je čiji front – izjavila je Dijana Ješić.

Ona kaže da odbornici Narodnog fronta otpočetka govore da je usvajanje rebalansa gradskog budžeta za 2023. godinu nezakonito u 2024. godini, te da su sredstva trošena nenamjenski, što je takođe nezakonito.

Dodaje da su ponudili i dokaze za to, a i rješenje koje bi bilo zakonito i koje bi riješilo sve probleme koje trenutno grad ima sa dugom, međutim da to niko ne želi da uzme u razmatranje.

Ješićeva tvrdi da su pojedini odbornici iz SNSD i koalicije okupljene oko SNSD konstantno mijenjali mišljenje.

Te jesu za rebalans sa kreditom, pa bez kredita, sa donacijom, bez donacije, te sa svim, te bez ičega -navodi Ješićeva.

Ona ističe da Narodni front nikakve koalicije nema, jer su jedini konstanta i nisu dio skupštinskih kombinatorika, te da nemaju ništa sa tim ako se nekome nešto obeća, prijeti ili bilo šta drugo u zamjenu za glas.

– Mi ni milimetar nismo odstupili od onog što govorimo već dva mjeseca. Trenutno gradonačelnik blokira rad Skupštine, jer ne dozvoljava svojim odbornicima da pristupe glasanju i da se okonča ova saga oko rebalansa budžeta. A ne dozvoljava, jer zna da mu rebalans ne bi bio usvojen, jer je svjestan da i među njegovim odbornicima postoje oni koji su svjesni da je rebalans nezakonit – poručuje Ješićeva.

Dodaje da će podržati ono što je dobro za građane i što je po zakonu.

– Recimo, javno sam podržala, odluku kojom se pomaže mladima sa dijabetesom, ali ono što nije po zakonu, ne mogu da podržim, taman da gradonačelnik nastavi dovijeka sa lažima i da nas trpa u koaliciju sa banjalučkim SNSD-om – poručuje Dijana Ješić.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This