Milinković demantovao sam sebe

Milinković demantovao sam sebe

Načelnik Gacka Ognjen Milinković se očigledno sve teže snalazi sa funkcijom koja ga je zapala, pa je pokušavajući da demantuje da je odbio besplatne udžbenike koje mu je ponudila Grad Banjaluka, a zbog čega ga je lokalni SDS kritikovao, na kraju demantovao sam sebe ili kako u novom saopštenju kažu iz SDS Gacka: „Načelniče Milinkoviću, u laži su kratke noge!“

Da podsjetimo, opštinski odbor Srpske demokratske stranke Gacko je 30. avgusta pozvao načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića da upozna javnost zašto opština Gacko nije odgovorila na poziv grada Banjaluke, koja je ponudila da učenicima od petog do devetog razreda osnovne škole pokloni školske udžbenike.

„Načelnik Milinković se tek juče oglasio po ovom pitanju naglasivši da pozdravlja odluku grada Banjaluke o dodjeli besplatih udžbenika osnovcima ali istovremeno i demantovao, kako je kazao, pojedine portale misleći na naše saopštenje, da je opština Gacko dobila bilo kakav poziv od grada Banjaluke te da tim programom opština Gacko nije obuhvaćena“, kažu u SDS.

Međutim, opštinski odbor Srpske demokratske stranke Gacko tvrdi da načelnik Milinković obmanjuje javnost.

„Naime, posjedujemo dokaz da se referent Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Banjaluka Marijana Maran (samostalni stručni saradnik za obrazovanje) još 6. juna ove godine u 15 sati i 20 minuta obratila svim opštinama u Republici Srpskoj sa zahtjevom da se, ukoliko postoji zainteresovanost, dostavi informacija o potrebnom broju udžbenika.

U tijelu elektronske pošte jasno se vidi da je zahtjev sa tačnom elektronskom adresom upućen i opštini Gacko tako da načelnik Milinković nema potrebu da saopštava neistinu građanima Gacka kako naša opština nije obuhvaćena ovim programom. U laži su kratke noge, podsjećamo Vas načelniče na staru narodnu poslovicu.

Svakako, koristimo priliku da pozdravimo prošlogodišnju odluku Skupštine opštine Gacko kojom je u sklopu pronatalitetne politike definisana subvencija za kupovinu udžbenika u iznosu od 70 KM. Ovim putem sugerišemo da sledeće godine opština Gacko bude ažurnija i ozbiljnija kako bi naši osnovci dobili i udžbenike i novčanu naknadu za uspješan početak školske godine“, kažu u SDS Gacka.

Evo i dokaza za ovo što tvrdi SDS Gacka, a što demantuje Milinkovića.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This