Radnici konačno stekli uslove za penziju: Fondu PIO uplaćeno 337.000 KM za doprinose

Radnici konačno stekli uslove za penziju: Fondu PIO uplaćeno 337.000 KM za doprinose

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske od 20. jula, Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje RS uplaćeno je 337.000 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika za 2023. godinu.

Iz Fonda PIO RS saopšteno je da se 240.312 KM odnosi s na djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 178 radnika preduzeća Dalekovod TKS a.d. Doboj. Preostalih 96.687 KM predviđeno je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 17 radnika iz 14 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO RS, otvoren do 31. decembra, a koji sa uplatom ovih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

– Radnici kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, prema nadležnoj poslovnici Fonda- kažu iz ove ustanove.

Podsjetimo da je Vlada RS i na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u iznosu od još 471.900 КM za potpunu i djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 187 radnika iz osam preduzeća, koji su procesom stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja.

Za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 176 radnika preduzeća Dalekovod TКS a.d. iz Doboja predviđeno je 417.700 maraka. Iznos od 54.199 КM predviđen je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 11 radnika iz sedam preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO Republike Srpske, a koji sa ovom uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This