Milica Radovanović: SNSD je u STRAHU OD LOKALNIH IZBORA pokušao da onemogući SDS da na njima učestvuje

Milica Radovanović: SNSD je u STRAHU OD LOKALNIH IZBORA pokušao da onemogući SDS da na njima učestvuje

SNSD se plaši narednih lokalnih izbora i sve je uradio kako bi onemogućio SDS da na njima učestvuje i da ih pobjedi, rekla je u jutarnjem programu BN TV Milica Radovanović, predsjednica Gradskog odbora SDS Trebinje i članica Predsjedništva SDS.

„I pored tih pritisaka i pokušaja eliminacije SDS od strane i SNSD i dijela međunarodne zajednica, kao i CIK-a BiH, SDS će sa svojim grbom, zastavom  i svojim ljudima izaći na izbore“, rekla je Radovanović.

„Iako se SDS nadao da će normalnom procedurom izaći na izbore, dakle pod svojim imenom i prezimenom, mi smo u isto vrijeme pripremili alternativu“, rekla je ona i dodala da je u pitanju „udruženi poduhvat dijela međunarodne zajednice, ali i aktuelne vlasti SNSD pod čijom je kontrolom Agencija za bankarstvo RS, usmjeren na političku eliminaciju SDS i rušenje Republike Srpske, jer je SDS njen politički tvorac i sinonim za Republiku Srpsku.“

„U kojom mjeri je SNSD licemjeran pokazuje prije svega njegova lažna briga za SDS i neka vrsta sažaljenja, dok istovremeno Milorad Dodik izjavljuje da SDS ne treba srpskom narodu“, smatra Radovanović.

„Sve ovo se ne dešava slučajno pred lokalne izbore i pokazuje koliki je njihov strah od tih izbora“, kaže ona i dodaje da je ova situacija s druge strane maksimalno ujedinila i mobilisala SDS i njegovo članstvo.

Ona smatra da su na isti način licemjerni i Dodikovi pozivi da svi zajedno ne učestvujemo na tim izborima, jer su upravo oni bili autori novog Izbornog zakona RS, da bi se prvi prijavili za učešće na lokalnim izborima, nakon što ih je raspisao CIK BiH, po mjeri Kristijana Šmita.

Lazar Radan ima i znanje i poštenje

Govoreći o položaju Hercegovine pod aktuelnom vlašću, Radovanović je rekla da je ova regija „apsolutno zapostavljenja, a to se najočiglenije vidi kroz loše putne komunikacije na cijelom njenom prostoru. Posebna priča su lažne investicije i neispunjena obećanja vlasti koja se uvijek ponavljaju pred izbore i ostaju mrtvo slovo na papiru. Stanovništvo Hercegovine je toliko puta izvarano da je zaista pitanje kako se SNSD-u uopšte može bilo šta vjerovati.“

Za aktuelnog gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića je rekla da je marioneta ove vlasti i čovjek bez kompetencija, što je jedan od ključnih razloga zašto SDS sa opozicijom podržava Lazara Radana kao zajedničkog kandidata opozicije, „jer je osoba koja ima sve ono što ovima nedostaje, i znanje i poštenje.“

„Naša je namjera da Trebinje otvorimo kao grad, jer smo sada zarobljeno društvo nekolicine ljudi iz SNSD, kao i da maksimalno iskoristimo potencijale Trebinja u interesu svih njegovih građana“, rekla je ona i dodala: „To će značiti i promjenu političkog ponašanja, a u konkretnom slučaju depolitizaciju i profesionalizaciju uprave, bez priviliegija članskih knjižica. To je put ozdravljenja društva. Naš fokus će biti na jačoj demografskoj politici i pokretanju novih investicija i otvaranja radnih mjesta. Najslabija tačka vlasti jeste upravo izostanak privrednih aktivnosti i pad standarda stanovništva.“

„Lokalna vlast u Trebinju je u velikom strahu od predstojećih lokalnih izbora i neće im biti od koristi lažno spinovanje javnosti i manipulacije preko medija koje kontrolišu“, smatra Radovanović.

ISTOK

CATEGORIES
Share This