Mihajilica proziva Dodika “Nesuđeni generalu, budi muško i povuci se”

Mihajilica proziva Dodika “Nesuđeni generalu, budi muško i povuci se”

Poručio je ovo narodni poslanik Milanko Mihajilica predsjedniku SNSD Miloradu Dodiku nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da je uz Dodikovu saglasnost i znanje došao u Derventu i odlikovao zločinačku 103. brigadu HVO.

– Podanička politika Dodika i SNSD prema Hrvatskoj već dvije decenije vrijeđa srpski narod i naše žrtve. Prvo je predao jasenovačku građu Amerikancima i Hrvatima, koji danas falsifikuju najbolniji period naše istorije. Zatim je nedavno, dok je Milanović odlikovao zločinačku 103. brigadu i to tamo gdje su ubijali Srbe, u stradalničkoj Derventi, znajući šta će uraditi, pobjegao na Svetu goru. Žao mi je što ovo govorim, ali grijehe takvog izdajnika ni to ne može oprati – rekao je Mihajilica.

Mihajilica kaže da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, zbog moralne i operativne odgovornosti, mora podnijeti ostavku.

– Od Milanovićevog postupka još gore poniženje za Republiku Srpsku je što je MUP Republike Srpske, sa saznanjem zašto Milanović dolazi, te Dodikovim nalogom, obezbjeđivao tu sramnu posjetu. To je dovoljan razlog da Karan odmah podnese ostavku – rekao je Mihajilica.

Mihajilica je podsjetio da se Dodik godinama zalaže i za treći, hrvatski entitet u BiH, iako po hrvatskom planu on zalazi u teritoriju Republike Srpske, kao i na njegovo nečinjenje i ćutanje po pitanju graničnog spora na rijeci Uni između Hrvatske i Republike Srpske, te izgradnje nuklearnog i radioaktivnog odlagališta na Trgovskoj gori, čime bi bio ugrožen opstanak 250.000 ljudi u Republici Srpskoj i BiH.

– Sve ovo nabrojano govori u čijem interesu on radi. Agent tuđih interesa, u ovom slučaju hrvatskih, poguban je za interese Republike Srpske koju predstavlja u javnom i političkom životu. Nesuđeni generalu, ratni šverceru, budi muško i povuci se – poručio je Mihajilica.

Srpska info

CATEGORIES
Share This