„Kukavica se povlači pred ucjenama“ Vukanović opleo po Šmitu, a ima poruku i za „Trojku“ zbog sastanka u Laktašima

„Kukavica se povlači pred ucjenama“ Vukanović opleo po Šmitu, a ima poruku i za „Trojku“ zbog sastanka u Laktašima

Lider liste „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović poručio je Kristijanu Šmitu, kojeg institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, da je „kukavica koja se stalno povlači pred ucjenama domaćih korumpiranih političara“.

Komentarišući ultimatum koji je Šmit dao političarima vezano za izmjene Izbornog zakona BiH, Vukanović ističe da je očito da od njegovih prijetnji nema ništa.

– Kao što se moglo i očekivati iz ranijih iskustva, od priznavanja „rezultata“ pokradenih izbora, posredovanja u učvršćivanju Milorada Dodika u vlasti i davanju poluga moći, ubacivanje u Savjet ministara BiH, davanje četiri delegata u Domu naroda i mogućnost „veta“ na sve odluke, ucjena i blokade, stranci i međunarodna zajednica, oličena u Kristijanu Šmitu, ponovo se povlači, pravi ustupke i uzmiče pred osovinom Dodik – Čović – istakao je Vukanović.

On dodaje da se lideri SNSD i HDZ BiH, Milorad Dodik i Dragan Čović „plaše skenera i regularnog brojanja glasova, jer znaju da nemaju podršku naroda, i da će izgubiti moć ako se usvrti stvarna volja građana“.

Iako je još prije Nove godine izašao u javnost i dao rok domaćim političarima od 7 do 8 dana da se dogovore oko tehničkih izmjena Izbornog zakona ili će nametnuti odluku o uvođenju skenera, Šmit, kako navodi Vukanović, ništa nije uradio.

– Prošlo je skoro mjesec dana, a sada ponovo uzmiče i očekuje dogovor političara, koji godinama ne mogu da se dogovore – kaže Vukanović.

On ističe da, pored toga, Šmit smatra da se do lokalnih izbora mogu uvesti samo skeneri otiska prsta, ali ne i glasačkih listića, što je ključno, jer skeniranje otiska i novi način imenovanja članova Biračkih odbora je „novi smokvin list koji treba da zbuni narod i omogući još jednu krađu izbora“.

– Kao i njegove ranije „mjere integriteta“ koje je nametnuo pred Opšte izbore 2022. godine, a čiji je rezultat ravan nuli jer je Dodik opet pokrao izbore, što je dokazano kontrolnim brojanjem – navodi Vukanović.

On se osvrnuo i na poslednji intervju koji je Šmit dao za „večernji list“, a u kojem je između ostalog rekao kako „BiH ne prijeti novi rat, ali da ne zna šta Moskva smišlja“, Vukanović kaže da je širenje rusofobije i mržnje prema Rusima nedopustivo za njemačke diplomate, posebno nakon „Barbarose“ i napada Hitlera na Jugoslaviju, te dešavanja od 1941. do 1945. godine.

– Šmit je ponovo pokazao da je kukavica koja se stalno povlači pred ucjenama domaćih korumpiranih političara, sa kojima je u tajnoj kombinaciji, nije ispunio obećanje koje je sam dao krajem prošle godine, ponovo pravi ustupke pred Čovićem i Dodikom, pravda se i povlači nakon najave da će Dodik izglasati izborni zakon Republike Srpske i sam provoditi lokalne izbore.,Jasno je da su Šmit i stranci uzrok problema, jer trguju sa mafijom na štetu naroda, i treba ih ogoliti i da snose posledice – kaže Vukanović.

On se osvrnuo i na poslednji sastanak Dodika, Čovića i predstavnika „Trojke“ u Laktašima na kojima su razgovarali o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Vukanović kaže da je „Trojka“ postala privjesak osovine Dodik – Čović, njihovi podanici i poslušnici, što je pokazao i nacrt dogovora sa „tajne večere“ u Laktašima, na koji su pristali Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto.

– Pitanje je do kada će SDP biti taoc i snositi posljedice pogubne osobine Vojin Mijatović – Nermin Nikšić, politike podaništva i puzanja pred Dodikom i Čovićem. Istakao je, između ostalog, Vukanović, a više detalje možete poledati u video prilogu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This