Kako je Bećirović potrošio blizu 10.000 KM u Londonu

Kako je Bećirović potrošio blizu 10.000 KM u Londonu

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović od 2. do 5. jula ove godine boravio je u Londonu, a na usluge VIP salona na aerodromima Gatwick i Heathrow je potrošeno čak 9.150 KM.

Bio je 2. juli kada je Denis Bećirović s delegacijom sletio na londonski Gatwick.

Umjesto da izađu s aerodroma i upute se ka hotelu ili na neku drugu lokaciju, oni su donijeli odluku da prvo odu u VIP salon aerodroma i tu potroše 1.380 funti (3.158 KM), prenosi Klix.

Tokom tri dana boravka u Londonu delegacija BiH je rentala i automobil, a to je koštalo 1.930 funti (4.417 KM).

Nakon obavljenih sastanaka u Londonu, između ostalog i sa britanskim premijerom Rishijem Sunakom, Bećirovićeva delegacija je 5. jula krenula kući.

Let im je bio sa londonskog aerodroma Heathrow, a delegacija je avion odlučila sačekati u VIP salonu čije usluge su plaćene 2.640 funti ili 6.042 KM.

Dakle, na usluge VIP salona i iznajmljivanje automobila za tri dana u Londonu je potrošeno je 13.617. Na tu cifru treba dodati cijene avio-karti i smještaja.

Iako je jasno da visoke delegacije imaju određene povlastice kao što je korištenje i VIP salona na aerodromima, postavlja se pitanje opravdanosti naročito u slučajevima kada se na aerodromu ne planira provesti duže vremena prije leta, a da ne govorimo o odlasku u VIP salon pri samom dolasku na destinaciju, prenosi pomenuti medij.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This