“Izmjene Izbornog zakona nikoga ne ugrožavaju” Helez tvrdi da niko iz FBiH ne traži ukidanje Srpske, i da o tome pričaju samo srpski političari

“Izmjene Izbornog zakona nikoga ne ugrožavaju” Helez tvrdi da niko iz FBiH ne traži ukidanje Srpske, i da o tome pričaju samo srpski političari

Ministar odbrane BiH, Zukan Helez tvrdi da Republika Srpska nije ugrožena, i da niko ne traži njeno ukidanje.

Iz FBiH niko nije rekao da se treba ukinuti Republiku Srpsku, to se samo od Srba može čuti. Dodik i njegova politika nemaju kud, sankcije su učinile svoje. U Republioi Srpskoj ne živi ni 700.000 ljudi, svaki dan se tone sve dublje i dublje rekao je Helez na Fejs televiziji.

On je rekao da će tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, koje je nametnuo Kristijan Šmit, kojeg institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, “stupit na snagu, a oni koji se tome protive neće više biti u politici”.

Helez kaže da se aktuelna vlast u Srpskoj plaši da će izgubiti vlast, te upitao na koji način tehničke izmjene Izbornog zakona Šmit ugrožavaju bilo koji narod u BiH.

On je naveo da će u narednom periodu na ulicama BiH biti mnogo vojnih vozila, ali da se građani ne trebaju plašiti jer je u pitanju vojna vježba.

– Odavno nismo imali jaču i veću vojnu vježbu. To će biti sredinom aprila i sredinom maja. Komandant EUFOR me zamolio da kažem građanima da se ne plaše, posebno zbog ove situacije – rekao je Helez, koji je naveo da će u sklopu navedene vježbe u Neum stići i nosač aviona.

Komentarisao je i navode o eventualnim terorističkim napadima u BiH tvrdeći kako nikakve opasnosti za to jer “to garantuju NATO i EUFOR”.

– Ovo što se dešava u Srpskoj je znak nemoći. Ljudi bliski Dodiku ostaju bez računa i bez poslova. Stevandić priča gluposti, EUFOR svakodnevno nadgleda situaciju u BiH. Nema opasnosti po Dodika i njegovu bezbjednost – rekao je Helez.

Upitan šta znači rezolucija o genocidu u Srebrenici koja će se razmatrati na narednoj Generalnoj skupštini UN, Helez navodi da bi, ako se ona usvoji, “Srbija bila obavezna da BiH plati ratnu štetu”.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This