Isak poručio Dodiku: Proglasi nezavisnost u 11 časova, bićeš uhapšen u 11.01

Isak poručio Dodiku: Proglasi nezavisnost u 11 časova, bićeš uhapšen u 11.01

Dodik je, podsjetimo, juče izjavio da će RS proglasiti nezavisnost u 11 časova,  ukoliko Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje visokog predstavnika u BiH u 17 časova nametne Zakon o državnoj imovini BiH.

– Mi smo danas imali veliki pripremni sastanak za jednu takvu situaciju. Imamo informaciju da će Kristijan Šmit nametnuti zakon o državnoj imovini u januaru. Ukoliko on kaže bilo kog dana u pet sati popodne, nek računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili nezavisnost. I to znači nezavisnost u svemu – novi finansijski sistem i teritorija pod kontrolom RS. Nećemo sprečavati prolaze i kretnje – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske poručio je ovo gostujući u emisiji “Telering” na RTRS-u.

– Milorade, ako visoki predstavnik Kristijan Šmit nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17 sati, a ti proglasiš nezavisnost u 11 sati, u 11.01 sati završićeš iza rešetaka. To ti garantujem. Pa izvoli – navodi se tim povodom u Isakovoj izjavi, koju je proslijedio MUP FBiH.

– Pozivam te, ne čekaj odluku visokog predstavnika – budi hrabar i pokušaj, a uspjeti nećeš, ili prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš ti Milorade ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to, krivim. Krivim za počinjenje teških krivičnih djela kažnjivih prema odredbama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine – poručio je Isak u svojoj reakciji.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This