Unapređenje plasteničke proizvodnje: U Ugljeviku dodijeljeni plastenici za 31 poljoprivrednog proizvođača

Unapređenje plasteničke proizvodnje: U Ugljeviku dodijeljeni plastenici za 31 poljoprivrednog proizvođača

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je danas ugovore o sufinansiranju sa 31 korisnikom  plasteničke proizvodnje čija je vrijednost projekta 106.000 KM.

Perić je istakao da je iz budžeta opštine Ugljevik za ovu namjenu izdvojeno 57.200 KM te da ostatak sredstava  donira organizacija “Muslin Aid” iz Sarajeva i najavio da će ovakve projekte koji unapređuju poljoprivrednu proizvodnju nastaviti i sljedeće godine.

-Plastenička proizvodnja je naprednija, značajna je jer sami proizvodi su dugotrajniji i mogu da se proizvode tokom cijele godine-rekao je Perić.

On je dodao da se na ovaj način unapređuje poljoprivredna proizvodnja na području opštine Ugljevik.

Predstavnik organizacije “Muslin Aid” Nahid Mehinović rekao je da su svima dodijeljeni plastenici od 100 kvadratnih metara sa pratećom opremom.

-Svi korisnici su prošli edukaciju od strane agronoma kako bi što uspješniji savladali sve prepreke koje se budu pojavljivale u proizvodnji-rekao je Mehinović.

Jedna od potpisnica ugovora Ruža Ilić iz Mjesne zajednice Gornja Trnova zahvalila je za donaciju napomenuvši da je danas teško doći do sredstava da bi se pokrenula poljoprivredna proizvodnja istakavši razumijevanje rukovodstva opštine Ugljevik za potrebe proizvodnje hrane.

CATEGORIES
Share This