Dva Mila ponovo u igri: Stara ljubav zaborava nema

Dva Mila ponovo u igri: Stara ljubav zaborava nema

Milorad Dodik na tviter nalogu komentarisao je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, kome se samo prije par dana zahvaljivao na čestitki koju mu je crnogrski Milo poslao nakon što je (Dodik) proglašen za predsjednika Republike Srpska.

 Dodik je na tviter nalogu objavio da Milo Đukanović pokušava da zaustavi slobodan pad svoje partije igrajući na “rusku” kartu.

“Pionir dovođenja ruskog kapitala na Balkan, sjetio se da Rusija ima neke druge `zastupnike` na Balkanu”, kaže Dodik.

Dalje je naveo da “plašenje EU Rusima i ulijetanje u voz antiruskog raspoloženja, Đukanoviću ne može pomoći da preživi politički”.

“Moguće da će u EU pobrati simpatije, ali birači su mu u Crnoj Gori, svjesni propasti njegove politike”, stoji u objavi Dodika na tviteru.

Podsjetimo da je prije dva dana u Tirani predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović imala srdačan susret i razgovor sa Đukanovićem do kog je došlo na njenu inicijativu.

“Predsjednik je zahvalio na inicijativi za susret uz čestitke Cvijanović na preuzimanju dužnosti predsjedavajuće BiH, ističući da u Crnoj Gori sa prijateljstvom i poštovanjem gledamo na sadašnjost i budućnost međudržavnih odnosa, na temeljima zajedničkih strateških ciljeva. Želimo evropsku budućnost za naše države i narode, poručio je Predsjednik, pozdravljajući obnovljeni entuzijazam EU, što je potvrdio i današnji Samit u Tirani”, saopšteno je iz Kabineta crnogorskog predsjednika, nakon tog sastanka.

Dalje se navodi da je Cvijanović visoko ocijenila odnose dvije države u bilateralnoj ravni i u kontekstu integracije u EU i upućenosti jednih na druge kroz razmjenu iskustava i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu.

(BN Foto:Arhiv)

CATEGORIES
Share This