Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

U povodu predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika-Vaskrsa roditelji učenika drugog razreda osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika održali su kreativnu radionicu farbanja jaja.

Učenici su roditeljima podijelili po kuvano jaje, potreban materijal i dali uputstvo za rad.

Učiteljica Dubravka Mitrović rekla je da se roditelji na ovaj način uključuju u rad vaspitno-obrazovne ustanove i aktivnosti radi boljeg razumijevanja prirode učenja i razvoja efikasnosti pružanja podrške svojoj djeci.

-Cilj je da podstičemo roditelje da se uključe u rad škole prenoseći učenicima svoja iskustva,dajući svoj doprinos.Kroz takve roditeljske časove učenici mogu da steknu mnoga iskustva slušajući savjete i interesantne priče-navela je Mitrovićeva.

Na taj način prema Mitrovićevim riječima uspostavlja se čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja.

-Svi zajedno činimo jednu zdravu zajednicu sa zajedničkim ciljem ostvarenja  najboljeg obrazovanja i vaspitanja za svakog učenika. Neprocjenjljivo je bilo vidjeti roditelje kako rukama iscrtavaju motive na jajima,a na licima učenika veliku radost-rekla je Mitrovićeva.

Učiteljica i njeni učenici poželjeli su sugrađanima da u srcima svih ljudi budu dobrota i ljubav uz srećan i blagosloven Vaskrs.

Istok

CATEGORIES
Share This