Dodik prijetio, a sada bi mogao zapjeniti: Evo šta mu je Zvizdić poručio

Dodik prijetio, a sada bi mogao zapjeniti: Evo šta mu je Zvizdić poručio

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (NiP) oglasio se povodom prijetnji predsjednika RS Milorada Dodika da će se blokirati glasanje za zakone u PS BiH dok se ne donese Zakon o Ustavnom sudu BiH, kojim bi se izbacile strane sudije iz ovog tijela.

– U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD-a da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne izglasa zakon i ne riješi pitanje Ustavnog suda, odgovor je jednostavan – nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH, niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH, jasan je Zvizdić.

Prijetnje o novim blokadama, kaže Zvizdić, gledali smo i ranije.

– I svaki put su se zastupnici SNSD-a vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe. To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH. I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh. entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps, zaključio je.

CATEGORIES
Share This