Dodik najavio pa odustao, klasika

Dodik najavio pa odustao, klasika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković upustili su se u još jedan svojevrsni „duel“ na društvenim mrežama.

Konaković se nalazi u Luksemburgu na sastanku ministara spoljnih poslova EU i zemalja Zapadnog Balkana, a Dodik je na društvenim mrežama sinoć najavio da će objaviti „ekskluzivan“ snimak ministra spoljnih poslova BiH s ovog sastanka.

Konaković je ubrzo odgovorio na društvenoj mreži Facebook, rekavši kako „ne smije“ objaviti snimak iz Luksemburga.

„Bilo bi baš dobro da Dodik objavi ‘ekskluzivni snimak’ mog nastupa u Luksemburgu i šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova EU, al’ ja mislim da neće i da ne smije.

Ne smije iz dva razloga, jedan je jer će cjelokupna javnost u BiH jasno čuti kako on kotira u EU i kakva je štetočina, a drugi je što će u veoma loš položaj staviti špijuna koji snima sastanke, a špijun mu svakako stoji za nijansu bolje od njega u krugovima EU“, objavio je Konaković.

Ipak, Dodik nije objavio nikakav snimak iz Luksemburga, već je na svom X profilu objavio insert iz filma „Tri karte za Hollywood“.U sceni koju je Dodik objavio, glumac Velimir Bata Živojinović kaže: „Ja Rusiju sanjam svaku noć.“

ISTOK

CATEGORIES
Share This