Đokić ljut: Poručio Dodiku, budite ažurniji (VIDEO)

Đokić ljut: Poručio Dodiku, budite ažurniji (VIDEO)

Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije kaže da postoji zastoj u realizaciji kadrovskih pitanja u okviru koalicije, koju predvodi SNSD, i da to trake više mjeseci. On očekuje „posebno od SNSD-a i njihovog predsjednika da u tom smislu budemo ažurniji u smislu onog što je dio koalicionog dogovora“.

Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije kaže da postoji zastoj u realizaciji kadrovskih pitanja u okviru koalicije, koju predvodi SNSD, i da to trake više mjeseci.

„To nije dobara pojava i praksa, nadam se da će svi partneri koji su dio vladajuće koalicije u Republici Srpskoj biti u budućnosti više motivisani da zajedno radimo. Posebno to očekujem od SNSD-a i njihovog predsjednika da u tom smislu budemo ažurniji u smislu onog što je dio koalicionog dogovora“, kazao je Đokić danas novinarima u Banjaluci.

On je naveo da oni još nemaju potpisan koalicioni sporazum za ovaj mandat što je, kako je nazvao, politički nonsens imajući u vidu da smo takve sporazume potpisivali najkasnije do isteka januara mjeseca po isteku kalendarske godine u kojoj su bili  izbori.

„Evo sad ulazimo u 12 mjesec kako su provedeni izbori, posao oko realizacije kadrovskog dogovora između koalicionih partnera nakon što se sporazumom definišu politike koje će koalicione partije provoditi u svom mandatu onda se definiše i kadrovski odnos na bazi ukupnog broja osvojenih mandata koalicionih partija“, kazao je Đokić.

On je dalje naveo da je SP to principijelno definisala, ali nikad nije došlo do toga da potpišu koalicioni sporazum jer su ti razgovori prekinuti i više mjeseci je pauza po tom pitanju.

„Mislim da je krajnje vrijeme da se to obnovi zato što naša koalicija ima veliku odgovornost, kako u ovom vremenu tako i u budućem, za upravljanje Republikom Srpskom. Mi odgovaramo narodu, svi pojedinačno a i zbirno, za politiku koju provodi Republika Srpska“, kazao je Đokić.

Predsjednik SP se nada da će se brzo naći vrijeme da se i to okonča.

„Neki parneri, uključujući SNSD, imaju intenzivne razgovore sa predstavnicima drugih partija na nivou BiH kao što vidite ti se sastanci održavaju znatno češće nego što ih mi održavamo u Republici Srpskoj“, kazao je Đokić i dodao da je sada već jesen i vrijeme kad treba intenzivinije raditi kao koalicija na nivou Republike Srpske.

„Tako da će u okviru koalicionih razgovora biti riješeno i pitanje oko Autoputeva Republike Srpske“, kazao je Đokić odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi izbora Nadzornog odbora Autoputeva RS, gdje SP pripada jedno od tri mjesta.

„MI ne idemo na neko pojedinačno rješavanje želimo da riješimo sve da stavimo potpise na naš dogovor za koji ne vidim da ima nešto sporno ako neko očekuje više od onog što je na izborima ostvario to je drugo pitanje. SP se želi kretati u okviru glasova koje smo dobili i broja mandata od građana“, kazao je Đokić.

Petar Đokić je ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske. SP je dio vlasti sa SNSD-om skoro dvije decenije.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This