Borenović poručio: Republika Srpska neupitna i vječna

Borenović poručio: Republika Srpska neupitna i vječna

Slobodarskom idejom stvorena, životima odbranjena, već trideset dvije godine ostaje i opstaje čuvana ponosom i snagom svog naroda. Republika Srpska je svetinja, skupo plaćena, a zadatak svih nas mora da bude ne samo da je čuvamo, nego da je razvijamo i osnažujemo“, naveo je Borenović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio je narodu Republike Srpske čestitku povodom 9. januara, Dana Republike.

„Slobodarskom idejom stvorena, životima odbranjena, već trideset dvije godine ostaje i opstaje čuvana ponosom i snagom svog naroda. Republika Srpska je svetinja, skupo plaćena, a zadatak svih nas mora da bude ne samo da je čuvamo, nego da je razvijamo i osnažujemo“, naveo je Borenović.

Borenović ističe da je Republika Srpska neupitna i vječna.

„Ponosno i ljubomorno čuvamo otadžbinu, u kojoj ima i biće mjesta za sve njene ljude, bez obzira kako se zovu, kojem narodu ili vjeri pripadaju.

Osnovne ideje vodilje Srpske moraju biti stabilnost, mir, sloboda i razvoj, što možemo postići ekonomskim napretkom, osnaživanjem institucija, punom vladavinom prava i pravdom za svakog našeg čovjeka. Takvu Republiku Srpsku vidim u budućnosti i znam da može biti najbolje mjesto za život.

Nikada ne smijemo zaboraviti skoro 24.000 ljudi koji su dali život za Republiku Srpsku, niti na bilo koji način zanemariti ljubav koju naš narod svakog dana osjeća za svoju zemlju.

Zbog svega toga danas ponosno možemo reći – Srećan nam 9. januar, Dan Republike! Živjela Republika Srpska!“,  poručio je Borenović.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This