Ana Brnabić nova predsjednica Skupštine Srbije: 153 poslanika glasalo za, 5 bilo protiv, a opozicija napravila haos tokom glasanja

Ana Brnabić nova predsjednica Skupštine Srbije: 153 poslanika glasalo za, 5 bilo protiv, a opozicija napravila haos tokom glasanja

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su konstitutivnu sednicu raspravom o izboru predsednika parlamenta, a jedini predloženi kandidat je poslanica Vučićeve Srpske napredne stranke Ana Brnabić. Bivša premijerka je izabrana ubjedljivom većinom glasova.

Većinom glasova, posle sedam sati rasprave, odlučeno je da se glasanje za izbor predsednika parlamenta održi javno, prozivkom narodnih poslanika, piše Blic.

Od prisutnih 158 poslanika za Anu Brnabić glasalo je 153, protiv je bilo pet, uzdržanih nema.

Prilikom glasanja opozicija sa liste “Srbija protiv nasilja” napustila je sednicu Narodne skupštine.

Brnabićeva se zahvalila na povjerenju, a potom se obratila opoziciji.

– Niste se udostojili da budete prisutni tokom glasanja. Zaključujem pretres. Stavljam na glasanje predlog da Narodna skupština ima 6 potpredsednika. Mislim da u parlamentu trebaju biti dva potpredsednika iz opozicije – rekla je Ana Brnabić.

Za potpredsjenike Skupštine su predloženi Sandra Božić, Edin Đerlek, dr Jovan Janjić, Elvira Kovač, Snežana Paunović, Marina Raguš.

Dok je trajalo glasanje o potpredsednicima, pripadnici opozicije su udarali o klupe i pravili galamu, a to se dešavalo i juče.

Pojedini opozicionari su bacali papire po skupštinskoj sali i ustajali s mjesta, pa je nastao pravi haos.

U dva dana konstitutivne sjednice pale su mnoge teške riječi, optužbe za fašizam, kolaboraciju sa strancima i za korupciju milionskih razmjera.

Juče je u jednom trenutku situacija eskalirala i zamalo nije došlo do tuče poslanika.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This