Zajednički povećati saradnju Srbije i Istočne Ilidže

Zajednički povećati saradnju Srbije i Istočne Ilidže

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov sa saradnicima boravio je danas u zvaničnoj posjeti Istočnoj Ilidže. Razgovarao je sa načelnikom ove lokalne zajednice Marinkom Božovićem, a potom je posjetio i Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš”.

Povećati saradnju privrednih subjekata iz Srbije i Istočne Ilidže jedan je od ciljeva kojem će se težiti u narednom periodu, poručeno je nakon sastanka abmasadora Srbije u BiH Ivana Todorova i predstavnika opštine Istočna Ilidža.

„Upoznao sam jednog mladog načelnika punog optimizma, sa izuzetnim rezultatima i dobrom vizijom za razvoj Istočne Ilidže. Nadam se da ćemo kroz zajedničku saradnju povećati saradnju privrednih subjekata iz Istočne Ilidže i Srbije, jer Istočna Ilidža ima ozbiljne kapacitete“, istakao je ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov.

Prioritet Istočne Ilidže je stvaranje povoljnog privrednog ambijenta i razvoj privrede.

„Kao lokalna zajednica najveću pažnju posvetili smo razvoju privrede i neke od najvećih srpskih kompanija su se našle na području Istočne Ilidže, a neke će u narednom periodu svoje sjedište naći na području opštine i time pomoći ne samo razvoj naše lokalne privrede već privrede Republike Srpske i BiH“, naveo je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović .

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov posjetio je I Osnovnu školu Petar Petrović Njegoš.

Došao sam u školu jer su ova djeca naša budućnost. Republika Srbija je u proteklim, ali će i ubuduće podržavati razvoj škola kako bismo napravili bolji saradnju djece iz Republike Srpske i Srbije.

Direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Dragan Jovović rekao je da zajedničkom saradnjom mogu postići značajne rezultate.

– Saradnje će biti između škola, ali tek sada slijede ozbiljni razgovori, poručio je Jovović.

Razvoj sporta u Istočnoj Ilidži jedna je od tema o kojoj su razgovarali predstavnici ambasade Srbije u BiH I ove lokalne zajednice.

Načelnik Marinko Božović zahvalio je ambasadoru koji je odlučio da za razvoj inkluzivnoj džudoa u Istočnoj Ilidži pomogne sa 30 kimona i 100 kvadrata strunjača.
Sportska oprema biće donirana džudo klubu koji je u fazi osnivanja, a biće sprecijalizovan za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

(BN)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This