„Vršnjačko nasilje je važna tema”  Održano predavanje ugljevičkim osnovcima

„Vršnjačko nasilje je važna tema”  Održano predavanje ugljevičkim osnovcima

Komandir Policijske stanice Ugljevik Mićo Jović danas je učenicima šestog razreda u ugljevičkoj Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” održao predavanje na temu vršnjačkog nasilja koje sprovodi ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske  pod nazivom „Budi sigma! Zaustavi/Prijavi vršnjačko nasilje!“

Jović je istakao da je važno upoznati učenike sa pojmom vršnjačkog nasilja, načinom ispoljavanja nasilja među djecom i mladima, posljedicama koje ostavlja na žrtve nasilja, kao i podizanje svijesti građana o značaju blagovremenog otkrivanja ovakvih vidova nasilja.

-Vršnjačko nasilje u školama predstavlja veliki problem koji može ostaviti brojne posljedice. Kroz edukaciju, učenicima skrećemo pažnju na njihovo ispravno buduće ponašanje koji će smanjiti ovu problematiku, a koje ima kako u Republici Srpskoj tako i okruženju-rekao je Jović.

Pedagog u školi “Aleksa Šantić” Dragana Radovanović ocijenila je odličnom saradnju sa Policijskom stanicom Ugljevik istakavši da se zajedničkim radom često organizuju edukativna predavanja na sve teme koje se tiču bezbjednosti učenika.

-Pored teme vršnjačkog nasilja, edukacije se održavaju i na teme uticaja interneta te bezbjednosti saobraćaja za prvačiće, ali i za sve druge razrede-navela je Radovanovićeva.

ISTOK

CATEGORIES
Share This