„Umjesto 200.000 KM prošle godine u budžet uplatili samo 10.000“ Obećano da će biti NAJVEĆI BESPLATNI PARKING u Srpskoj, a samo jednom je bio pun

 „Umjesto 200.000 KM prošle godine u budžet uplatili samo 10.000“ Obećano da će biti NAJVEĆI BESPLATNI PARKING u Srpskoj, a samo jednom je bio pun

Vlast SNSD u opštini Istočno Novo Sarajevo prije dvije godine je, novoosnovanoj privatnoj firmi „Park.ing“, u zakup dala pet parking prostora, od čega je opštinski budžet trebalo prihodovati više od 200.000 KM godišnje.

Međutim, ova firma, iako joj je smanjena visina zakupa, u prošloj godini je uplatila svega oko 10.000 KM. Zbog ovog promašenog projekta, opštinski budžet je ostao bez prihoda, a građani bez, prijeko potrebnog, besplatnog parking prostora, naglašavaju iz lokalne opozicije. 

Privatna firma d.o.o “Park.ing” prije dvije godine je dobila posao upravljanja, odnosno naplate na pet parking prostora, na čak 20 godina. Tada su se obavezali da godišnje uplate oko 200.000 maraka, ali im je ubrzo smanjen na 150.000, pa na 130.000 maraka.

-Oni su od obećanih 200.000 prošle godine uplatili svega 10.000 KM. Budžet je evidentno oštećen, ali je bitno da se priča da je to istorijski budžet, a zapravo se sastoji više od prihoda koji se dobiju od igara na sreću i slično. Od početka ovog posla je bilo jasno da se radi protiv interesa opštine u korist investitora i privatne firm – ističe Sanja Vasković, urednica lokalnog istraživačkog portala “Spin info”.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić u kratkom telefonskom razgovoru za BN TV je rekao da su zakup parkinga smanjili sa 200.000 na 130.000 KM, jer firma “Park.ing” nije mogla da u punom kapacitetu vrši naplatu, zbog toga što se dio parkinga nije mogao ili se dalje ne može se koristiti zbog obližnjih radova na Sabornom hramu, Rektoratu, Studentskom domu i Narodnom pozorištu.

Međutim, iz lokalnog SDS ističu da nije jasno zašto vladajući ne raskidaju ugovor sa firmom „Park.ing“, jer je očigledno da ne mogu platiti ni umanjeni zakup, a Istočnom Novom Sarajevu su važnija besplatna besplatna parking mjesta nego uplaćenih 10.000 maraka.

Ovaj parking je pravljen u jednoj od predizbornih kampanja i obećano je da će biti najveći besplatni parking u Republici Srpskoj – podsjeća šef Kluba opštinskih odbornika SDS Natko Sudžuka i dodaje da zbog neispunjenog obećanja o besplatnom parkingu u Istočnom Novom Sarajevu, građani i bojkotuju parking na Trgu Srbija.

Samo jednom je taj parking bio pun. To je bilo prije dvije godine pred parlamentarne izbore kada je vladajuća partija sa koalicionim partnerima tu imala miting i taj dan su rampe bile podignute. Samo tada je parking bio pun i nije se plaćao, a vi svaki dan kada prođete Spasovdanskom ulicom vidjećete da na tom parkingu ima od dva do sedam auta. Mnogo bi ljepše bilo da taj narod može besplatno da parkira kao što je obećano – kaže Sudžuka.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This