“Slave od malih nogu” Mališani Dječijeg vrtića „Duško Radović“ iz Ugljevika proslavili krsnu slavu Nikoljdan

“Slave od malih nogu” Mališani Dječijeg vrtića „Duško Radović“ iz Ugljevika proslavili krsnu slavu Nikoljdan

Dječiji vrtić “Duško Radović” iz Ugljevika rezanjem slavskog kolača i priredbom koju su priredili mališani proslavio je krsnu slavu Svetog Nikolu Čudotvorca-Nikoljdan.

Protojerej Aleksandar Tešić, paroh ugljevički, poželio je mališanima, zaposlenima i rukovodstvu vrtića da slavu proslavljaju u zdravlju i veselju.

-Da naša djeca napreduju u uzrastu i svakoj vrlini, da usvajaju korisne nauke i da budu ponos i dika svojih roditelja-poželio je Tešić.

Direktor Mladen Stevanović čestitao je krsnu slavu kolegama, djeci ove ustanove i svima koji slave.

-Nastojimo da kod mališanima što više ljubavi probudimo prema tradiciji i vjeri, a to se smatra kao osnov kako bi izrastali u dobre ljude-rekao je Stevanović.

On je najavio dalji rad na unapređenju ove ustanove kako bi djeca kao prioritet društva imali najbolje uslove za rad i boravak.

Slavi je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao je da je ponosan na postignute rezultate ovog Dječijeg vrtića.

Perić je čestitavši slavu najmlađima poželio da u narednim godinama bude još više djece u vrtiću.

-Zahvalan sam svim vaspitačima na svemu što čine za naše mališane a posebno jer ih uče našoj vjeri pravoslavnoj, tradiciji, kulturi i običajima-rekao je Perić.

On je izrazio zadovoljstvo napretkom Dječijeg vrtića te najavio proširenje kapaciteta ove ustanove.

-Posebno smo ponosni jer imamo jednu od najnižijih cijena u Srpskoj za cjelodnevni boravak djece koja na mjesečnom nivou iznosi 95 KM-podsjetio je Perić i poželio srećnu slavu svima koji danas proslavljaju Nikoljdan.

Kum slave bila je Boračka organizacije Ugljevika koja je za svih 160 djece obezbjedila Nikoljdanske paketiće.

 

ISTOK

CATEGORIES
Share This