Govedarica: Žrtve za stvaranje Srpske bile su velike

Govedarica: Žrtve za stvaranje Srpske bile su velike

Stradanje poslanika SDS iz prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Milutina Najdanovića, Gorana Zekića i Milovana Bjeloševića, koji su ubijeni na početku Odbrambeno-otadžbinskog rata 1992. godine, treba uvijek da nas opominje koliko su žrtve za stvaranje Republike Srpske bile velike.

Ovo je izjavio danas Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS, u obraćanju prilikom o otkrivena bisti stradalim poslanicima, koje je danas upriličeno u prostorijama Narodne skupštine.

Govedarica je istakao da nikada ne smijemo zaboraviti žrtve koje su svoj život dale za Republiku Srpsku.

„Milutin, Milovan i Gorana su stradali zato što su bili hrišćani. Oni se ne bi spasili i da su bili Grci, Rumuni, Bugari ili Rusi. Oni su stradali za Hristosa i njegovu crkvu i našu crkvu, odnosno položili su svoj život za srpski narod jer je Hristos jedina naša primarna identifikacija“, kazao je Govedarica.

On je istakao da je ovo veliki dan za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

„Ovo je dan kao da se ispunjava zavjet pjesnika. Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može, neka ad proždre satana, a na groblju će iznići cvijeće za daleko neko pokoljenje. Ovaj pjesnički zavjet neka bude naš najveći pozdrav porodici i neka se oni ljudi koji danas vode ovaj dom i koji će ga voditi ubuduće uvijek sjećaju i opominju da su žrtve za stvaranje Srpske bile velike i da to ne smijemo zaboraviti“, poručio je Govedarica.

On je naglasio da se postavlja potpuno logično pitanje zašto smo morali da čekamo 20 godina da bi se ovakav događaj desio.

„Zato treba pozdraviti sve napore predsjedavajućeg NSRS Nenada Stevandića zajedno sa rukovodstvom NSRS i da u ovom momentu, ikako se ne slažemo u mnogim pitanjima,  čestitamo što je napravljen ovakav događaj“, kazao Govedarica.

(BN) Foto: SDS

CATEGORIES
Share This