„Montiran proces koji bi trebao da NAŠTETI MOM UGLEDU“ Načelnik Broda Zoran Vidić za Srpskainfo o izvještaju koji je MUP RS podnio protiv njega

„Montiran proces koji bi trebao da NAŠTETI MOM UGLEDU“ Načelnik Broda Zoran Vidić za Srpskainfo o izvještaju koji je MUP RS podnio protiv njega

Zoran Vidić, načelnik opštine Brod u izjavi za Srpskainfo rekao je da je izvještaj koji je MUP RS podnio protiv njega, a odnosi se na zloupotrebu položaja i prodaju opštinskog zemljišta, montiran proces koji bi trebao da našteti njegovom i ugledu Srpske demokratske stranke.

Protiv mene se vodi proces namijenjen u predizborne svrhe za interes SNSD i Socijalističke partije u Brodu koji bi trebao da našteti mom ugledu i ugledu Srpske demokratske stranke, kaže Vidić za Srpskainfo i dodaje:

– Neka novinari preuzmu svu dokumentaciju u tužilaštvu i neka procjene da li je proces montiran. Meni i dalje nije jasno za šta me terete.. Zbog toga i mislim da je sve ovo u predizborne svrhe. Nisam ja prvi načelnik koji dolazi ispred SDS koji je okrivljen i do dan danas nijedan nije osuđen, svi su oslobođeni, ali sve je to nekako bilo u izbornim godinama – rekao je Vidić.

Podsjećamo, Uprava kriminalističke policije MUP RS podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv načelnika opštine Brod Zorana Vidića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Osim Vidića izvještajem je obuhvaćen i Goran Vasiljević iz Modriče, ovlašteni procjenitelj arhitektonske struke, kome je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba procjene.

-Za prvoosumnjičenog postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice opštine Brod zaključio ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa privrednim društvom iz Gradiške iako je znao da zemljište ima veću tržišnu vrijednost. Za drugoprijavljenog postoji osnov sumnje da je kao ovlašteni procjenitelj zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršio paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti – saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da je na taj način Opština Brod oštećena za iznos od 287.655 KM, dok je privredno društvo iz Gradiške ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This