Mnogo projekata čeka potpis sekretara Skupštine: Igor Šukalo ponovo na bolovanju

Mnogo projekata čeka potpis sekretara Skupštine: Igor Šukalo ponovo na bolovanju

U Banjaluci je ponovo upitno mnogo projekata koji su izglasani na sjednici Skupštine grada. Sve stoji zbog toga što sekretar Igor Šukalo već dva mjeseca ne dolazi na posao, a bez njega se mnoge odluke ne mogu objaviti u Službenom glasniku.

Taman što se vratio sa bolovanja, na događaju koji je organizovan u sportskoj dvorani “Borik”, Šukalo se sreo oči u oči s gradonačelnikom Banjaluke, gdje su imali verbalni sukob i žestok okršaj. Gradonačelnik je zamjerio Šukalu što je prvi radni dan nakon što se vratio s bolovanja iskoristio da ode na izložbu, a ne u Gradsku upravu da radi svoj posao.

– Kakav bezobrazluk i bahatost! 60 dana na bolovanju i nijedan akt sekretar Skupštine grada nije objavio, niti potpisao, a svoj prvi radni dan je iskoristio da ode na izložbu u dvorani “Borik”, gdje sam ga sreo – istakao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stres zbog verbalnog sukoba

Njegov potpis, kaže on, čekaju đačke i studentske stipendije, besplatne građevinske dozvole i još mnogo važnih akata.

– Stajaću mu nad glavom dok ne potpiše svaki zaostali akt – poručio je Stanivuković.

Okršaj i verbalni sukob su kod mladog sekretara izazvali stres, zbog čega je ponovo posjetio doktora i otvorio bolovanje.

Predsjednik Skupštine grada, Ljubo Ninković, istakao je da se Igor Šukalo ponovo vratio na bolovanje zbog toga što je imao verbalni sukob sa gradonačelnikom i zbog objava koje je Stanivuković objavio na društvenim mrežama.

– Čovjek je opet zatražio pomoć doktora i otvorili su mu bolovanje. Imamo identičnu situaciju ponovo zbog Stanivukovića i njegovog ponašanja. Koliko god uspio da riješim neke stvari, Stanivuković to sve uprska – izjavio je Ninković.

Gradonačelnik predlaže smjenu sekretara

S druge strane, gradonačelnik Banjaluke je na ironičan način opisao Šukalov odlazak na bolovanje. On smatra da ova opstrukcija ima veze sa skupštinskom većinom i njihovim nagovorima da Šukalo namjerno opstruiše Grad Banjaluku.

– Vrijeme će pokazati iskrenost skupštinske većine predvođene SNSD i da li će na narednoj sjednici smijeniti čovjeka koji se ovako ponaša! Zato ću zatražiti sjednicu Кolegijuma Skupštine gdje će tema biti zakazivanje preko potrebne redovne sjednice, ali i njegova smjena koju ću pokrenuti – istakao je Stanivuković.

Pokušali smo kontaktirati i Igora Šukala, da da svoj komentar zbog čega je ponovo otišao na bolovanje, ali nam nije odgovarao na pozive.

Stalne blokade

Stanivuković je istakao da su ipak uspjeli neke stvari riješiti bez sekretara Skupštine.

– Našim posvećenim i spretnim radom uspjeli smo bez sekretara da objavimo u Službenom glasniku odluke koje se tiču besplatnih građevinskih dozvola i stipendija za naše srednjoškolce i studente i na taj način odblokiramo rad Grada – poručio je on.

Stanivuković smatra da će uspjeti stići sve zaostatke uprkos permanentnim blokadama od strane Skupštine.

– Naime, cijelu sedmicu ne možemo dobiti termin nove sjednice Кolegijuma, a samim tim i termin redovnog zasjedanja Skupštine. Pozivam neodgovornu skupštinsku većinu predvođenu SNSD da prestane sa opstrukcijama i blokadama i da u što kraćem roku počne da radi u interesu grada – istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, sve je počelo još prije dva mjeseca kada je nakon protesta ispred Gradske uprave gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oduzeo prostorije sekretaru i predsjedniku Skupštine, zbog čega je Šukalu pozlilo i on je otišao na bolovanje. Od tada, do danas, nijedna objava nije mogla da prođe u Službenom glasniku jer je sekretar ujedno i glavni i odgovorni urednik bez čijeg potpisa se ne može objaviti nijedna odluka!

Srpska info

CATEGORIES
Share This