Maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ u Loparama, dobili na poklon Sveto pismo Novog zavjeta

Maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ u Loparama, dobili na poklon Sveto pismo Novog zavjeta

Svi maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ u Loparama, povodom Velikog posta, dobili su na poklon Sveto pismo Novog zavjeta od Crkvene opštine Lopare.

Prema riječima direktora ustanove Bore Stanića ideje za navedeni rad potekle su od odgovornog vjeroučitelja Željka Jeftića, a realizovano je po blagoslovu oca Spasoja Radovanovića, paroha loparskog.
Obraćajući se učenicima, vjeroučitelj Jeftić je kazao da je važno svakodnevno čitati Sveto pismo, kao i živjeti po njemu.
Sveštenik Radovanović je izjavio da Novi zavjet nije napisan za jednu generaciju hrišćana prije dvije hiljade godina, već je aktuelan u svim generacijama diljem svijeta.
Direktor Boro Stanić izrazio je zahvalnost, u ime učenika, na lijepom gestu i ukazao na dobru saradnju škole i Crkvene opštine Lopare.
„Potrebno je naglasiti da ove školske godine naša škola ima opremljenu pravoslavnu vjeronauku i organizovana stručna posjeta fruškogorskim manastirima. Ovakva saradnja svjedoči o simfoniji duhovnog i svijeta. Nadamo se da će ova praksa opstati i opstati svake godine za blagoslov svima nama“, kazao je Stanić.

Staniću je uz blagoslov sveštenika uručena ikona Presvete Bogorodice Trojeručice.

Opština Lopare

CATEGORIES
Share This