Lopare: Održana vatrogasna vježba u okviru projekta „Povežimo Majevicu“

Lopare: Održana vatrogasna vježba u okviru projekta „Povežimo Majevicu“

Koalicija “Društvo bez predrasuda” i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Lopare su juče (četvrtak 10. avgust 2023. godine) organizovali vježbu gašenja požara zapaljivih tečnosti vatrogasnom pjenom.

U pokaznoj vježbi učestvovali su Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice iz Ugljevika i Lopara i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Čelića, Sapne i Teočaka.

Navedenom događaju je prisustvovao Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.
On je učesnicima pružio punu podršku u ime lokalne zajednice, te istakao veliku važnost organizovanja zajedničkih aktivnosti na Majevici.

Vatrogasci su razmijenili dosadašnja iskustva i pozitivnu praksu u okviru saradnje vatrogasnih društava koje doprinose izgradnji povjerenja i kohezije unutar zajednica, te razgovarali o novim oblicima saradnje.

Pokazna vatrogasna vježba jedna je od pet lokalnih inicijativa podržanih u okviru projekta „Povežimo Majevicu“ usmjerene ka jačanju povjerenja i kohezije u zajednicama na Majevici.

Aktivnosti su podržane kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju, a zajedno ih provode Evropska unija u BiH, Ujedinjene nacije u BiH, OEBS Misija u BiH i Savjet Evrope – Kancelarija u Sarajevu.

(Opština Lopare)

CATEGORIES
Share This