Kad ambasador guli mrkvu, a Enis Bešlagić dijeli hranu: Evo koji je političar zaigrao kolce u javnoj kuhinji

Kad ambasador guli mrkvu, a Enis Bešlagić dijeli hranu: Evo koji je političar zaigrao kolce u javnoj kuhinji

Ambasador Velike Britanje u BiH, Džulijan Rajli, marljivo je gulio krompir i mrkvu, kako bi pomogao osoblju javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“ da spreme ručak za 700 gladnih Banjalučana.

Nije on jedini. I mnogi poznati glumci i političari volontirali su na ovaj način.

Miroslav Subašić, osnivač “Mozaika prijateljstva” pamti brojne anegdote, a naročito mu je bilo drago, kad je javnu kuhinju posjetio Enis Bešlagić.

– Malo sam brinuo kako će to ispasti, ipak je on zvijezda filmova i TV serija, ali Enis je tako drag i jednostavan čovjek. Dijelio je sa nama hranu, šali se sa našim korisnicima – priča Miroslav.

Ističe da i domaći, banjalučki glumci, pomagali rad javne kuhinje, a među njima posebno ističe Ljubu Savanovića.

U istoj misiji su se oprobali i političari: Draško Stanivuković, Vlado Đajić, Srđan Mazalica, Branisla Borenović, Ivan Begić i mnogi drugi.

– Milorad Dodik nije gulio mrkvu i dijelio hranu, ali na drugi način redovno pomaže naš rad. Kad god slavi svoju krsnu slavu, Đurđevdan, pošlje nam raznih đakonija. Kad je bila korona, 2020. za Đurđevdan je poslao pečeno jagnje i pečeno prase, sve smo podijlili korisnicima – kaže Miroslav.

Dodaje da su se “praktičnim radom” posebno istakli Branislav Borenović, Draško Stanivuković i njihovi drugari iz PDP. Mnogo puta su, kao volonteri, pomagai u kuhinji, a za Dan žena, 8. mart, Borenović je usred javne kuhinje zaigrao kolce sa ženama iz “Mozaika”.

-Snimili smo to i taj je video postao viralan. Imao je skoro milion pregleda – priča Miroslav.

Ipak, njemu su najdraže posjet enajmlaših volontera.

 Nek se političari i glumci ne ljute, ali puno mi je srce kad dođu dječica iz osnovnih škola i vrtića i prihvate se posla. Vidi se da su djeca lijepo vaspitana i da će sutra biti dobri ljudi, spremni da pomognu bližnjima – zaključuje Miroslav.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This