Govedarica: Lokalna vlast u Gacku srlja iz greške u grešku

Govedarica: Lokalna vlast u Gacku srlja iz greške u grešku

Nakon potpunog kolapsa  saobraćaja kroz gradske ulice i naseljena mjesta u opštini Gacko, reagovao je i poslanik NSRS Vuukota Goedarica koji je na Fejsbuk nalogu napisao da za one koji nisu upoznati, lokalni SDS u Gacku pokrenuo je inicijativu kod načelnika opštine da lokalna zajednica uredi režim saobraćaja kroz gradske ulice i naseljena mjesta.  Naime, kroz užu gradsku zonu saobraćaju teretni kamioni koji vuku tovare od 40 tona.

Analizirajući Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima, Govedarica je rekao da su oni jasno skrenuli pažnju da se ne poštuje navedeni zakon te da lokalna zajednica mora naći adekvatna i propisom definisana rješenja.

Medjutim, piše dalje Govedarica, to je skupštinski kolegijum prije dva dana odbio da stavi na dnevni red sa obrazloženjem da je naš prijedlog na mjestu ali da lokalna vlast nije baš sigurna kako da ovaj problem riješi. Načelnik je odmah naredio da se ulice i kamioni spiraju od blata i drugih prljavih materijala.

„Sada imamo novi problem. Od velikih količina vode na priključku na saobraćajnicu gdje kamioni ulaze u grad stvorila se velika količina vode koja je dodatno napravila blato koje sada mora da se čisti a nemoguće ga je očistiti. Eto sada će kamioni (blatnjavi) iz rudnika kroz blato pa kroz centar grada pa kroz lokalna naseljena mjesta pa na regionalni pravac.
Mala mašina bobket je ipak dala doprinosa i jedini koji može dobiti pohvalu je vozač mašine koji se zaista potrudio da svoj posao uradi što bolje može. Ovo nije rješenje i pozivam opet načelnika opštine da iznađe adekvatno rješenje po ovom pitanju a koje će biti na korist građanima naročito onima koji žive u najužem dijelu grada“-zaključio je Govedarica na kraju objave

 

FOTO/FB/VUKOTA GOVEDARICA/ISTOK

CATEGORIES
Share This