Evakuacija stanovništva zbog snijega: Vanredna situacija u pet opština, evo gdje je najkritičnije

Evakuacija stanovništva zbog snijega: Vanredna situacija u pet opština, evo gdje je najkritičnije

Snijeg koji je dva dana padao u Srbiji izazvao je probleme širom zemlje, a najkritičnije je u opštinama Ivanjica, Nova Varoš, Babušnica i Crna Trava, gdje je proglašena vanredna situacija, koja je na snazi i na dijelu područja Vranja.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Miloš Milenković rekao je jutros da su pripadnici tog sektora za dva dana evakuisali 30 i spasili 17 osoba.

Milenković je objasnio da stanovništvo na području Novog Pazara, Prijepolja, Sjenice, Priboja, Ivanjice, Svrljiga, Knjaževca, Vlasotinca i Babušnice ima problema sa strujom zbog snijega, ali da ekipe rade na otklanjanju kvarova.

On je naveo da su putevi uglavnom prohodni, te naveo da i dalje ima manjih poteškoća u saobraćaju u opštinama Sjenica, Tutin i Babušnica, gdje ekipe rade na pročišćavanju putnih pravaca.

-Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti i spremni da reagujemo – rekao je Milenković.

Na pojedinim putevima i 10 centimetara snijega

Iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije” saopšteno je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do 10 centimetara snijega.

stablo palo na auto, ljudi ga pokušavaju skloniti
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT

Neprophodni su putevi trećeg prioriteta Predejane-Crna Trava, Kumanica-Preko Brdo-Duga Poljana, Odvraćenica-Preko Brdo-Kuti i Raška-Kuti-Odvraćenica.

Putevi su neprohodni i u opštini Crna Trava, gdje je većina naselja zavejano i do njih ne može da se dopre, dok škole u pojedinim mjesnim zajednicama neće raditi dva dana.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije u Crnoj Travi Slavoljub Blagojević ocijenio je da putevi neće moći biti raščišćeni ni u narednih sedam dana, jer opština nema dovoljno mehanizacije.

Prema njegovim riječima, bez struje je još 200 stanovnika u dvije mjesne zajednice.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This