Dirljiv ispraćaj profesora Đoke Simića: Život posvetio zavičaju

Dirljiv ispraćaj profesora Đoke Simića: Život posvetio zavičaju

Komemoracija povodom smrti Đoke Simića, bivšeg predsjednika Skupštine opštine Ugljevik održana je danas u ugljevičkom Centru za kulturu “Filip Višnjić”.

Protojerej-stavrofor Milan Topić izrazio je saučešće Simićevoj porodici u ime Crkvene opštine Ugljevik i Arhijerejskog namjesništva ugljevičko-janjskog.

-Molićemo se Bogu  da Gospod primi dušu njegovu u Carstvo nebesko u naručje pravednih gdje su  svi upokojeni-rekao je Topić.

O političkom djelovanju Simića, zajedničkom radu, veoma uspješnoj saradnji i rukovođenju opštinom Ugljevik govorio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić uz izraz najdubljeg saučešća njegovoj porodici.

Perić je za Simića rekao da da je riječ o velikom čovjeku, stručnjaku, funkcioneru, čovjekoljupcu, rodoljubu, profesoru, sugrađaninu, suprugu, ocu i djedu.

-Đoko će ostati kao jedno od najvećih čeda koje je majka rodila u Donjem Zabrđu, koji je svim srcem volio podmajevički kraj i Republiku Srpsku koja mu je bila jedna od najvećih životnih svetinja-rekao je Perić.

Simić je imao osjećaj za svakog čovjeka, istakao je Perić, te rekao da je spadao u one ljude koji su se iz dubine duše radovali uspjesima.

-Živio je mirno i tiho sa uvijek svojstvenim njemu milim osmijehom koje je grijalo dušu svakoga koga sretne i u dobru i u zlu-rekao je Perić.

Ispred Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” dugogodišnja koleginica i direktor Vesna Lakić obratila se dirljivim riječima o Simiću koji  u ovoj školi radio punih 22. godine.

-Bio je omiljeni profesor i divan kolega, iza njega u našoj školi ostaće tragovi uspješnog rada, brojne diplome, zlatne medalje i priznanja-rekla je Lakićeva.

Đoko Simić je bio profesor fizičke kulture i vaspitanja, radio je u Srednjoškolskom centru “Mihailo Petrović Alas” nakon čega je obavljao dužnost predsjednika Skupštine opštine Ugljevik,  potpredsjednika Skupštine opštine Ugljevik, direktora JP Sportsko-rekreativni centar bazeni “Rudar” a bio je i predsjednik Nadzornog odbora Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

Preminuo je juče u 67 godini života a biće sahranjen danas na groblju u rodnom mjestu Donjem Zabrđu.

Iza Simića ostala je supruga,  sin i kćerka.

CATEGORIES
Share This