Biciklističkom klubu zabranjeno bavljenje sportom 

Biciklističkom klubu zabranjeno bavljenje sportom 

Republička uprava za inspekcijske poslove – Odjeljenje Prijedor, Biciklističkom klubu “Kozara” iz Prijedora izdala je “Zabranu obavljanja sportskih aktivnosti i djelatnosti”.

Samim tim prekršena su osnovna olimpijska načela i napravljen presedan a razlog za ovakvu sramnu odluku , kažu u ovom klubu, je organizacija Međunarodne trke na Kozari koja nije imala saglasnost Biciklističkog saveza Republike Srpske.

Biciklistički klub “Kozara” iz Prijedora osnovano je kao udruženje građana 2016.godine i organizator je niza sportskih događaja kako lokalnog tako i međunarodnog karaktera.

U svojim redovima ima najtrofejnije bicikliste a nedavno i vicešampiona Sinišu Lukića koji je osvojio drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u brdskom biciklizmu održanom u Rumuniji.

Umjesto svečanog dočeka za mladog Prijedorčanina, Prijedor je Lukića I biciklistički klub nagradio  “Zabranom obavljanja sportskih aktivnosti”.

“Već dugo godina organizujemo sjajne manifestacije a ove godine već je prešla u tradiciju Biciklijada i postala ponos ovog grada, okuplja veliki broj biciklista. Ugostimo goste iz Slovenije, oragizujemo ovu međunarodnu trku na Kozari… maraton… razne druge manifestacije… I zbog ovih razloga se osjećam poražen, disponiran”- kaže Goran Garača predsjednik BK “Kozara” iz Prijedora.

Razlog za zabranu rada i obnavljanje sportskih aktivnosti je organizacija Međunarodne trke na Kozari koja je ove godine okupila preko 150 biciklista iz više od 20 zemalja.

Ova trka nije imala saglasnost Biciklističkog saveza Republike Srpske jer klub iz Prijedor nije član iste iako su kako navode iz ovog kluba od 2016.godine podnosili zahtjev za učlanjenje.

Povodom zabrane rada i obavljanja sportskih aktivnosti , na svom facebook profilu oglasio se vecešampion Balkana Siniša Lukić iz Prijedora koji je naveo da je poljuljan ostanak bavljenja sportom u gradu i državi u kojoj živi te da će se uz pomoć dobrih ljudi izboriti sa politikom kojoj nema mjesta u sportu.

U biciklističkom klubu “Kozara” kažu da su odlučni i ostaju  dosljedni onim čime se bave.. Izrazili su nadanje da će nadležni konačno početi cijeniti i davati vjetar u leđa mladim sportistima u razvoju zdravog načina života a ne kako kažu, bolesne politike.

(BN) Foto:BN

CATEGORIES
Share This