Boračka organizacija Ugljevika proslavila krsnu slavu Mitrovdan: Sjećanje na poginule borce

Boračka organizacija Ugljevika proslavila krsnu slavu Mitrovdan: Sjećanje na poginule borce

Boračka organizacija Ugljevik proslavila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija-Mitrovdan.

U hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku služena je liturgija i parastos za 301 poginulog srpskog borca iz ove podmajevičke opštine a potom su borci, građani, opštinski zvaničnici položili cvijeće i vijence kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima na gradskom trgu.

U prisustvu zvanica prerezan je slavski kolač u hotelu “Atlas” gdje je i bio slavski ručak.

Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković čestitao je slavu borcima Vojske Republike Srpskе sa željom da je uvijek proslavljaju u miru te da im Sveti velikomučenik Dimitrije podari zdravlje, sreću i napredak.

-Poklanjamo se pred spomen-obilježjima na kome su ispisana imena naših poginulih saboraca koji su dali najviše za slobodu srpskog naroda i stvaranje nama najdraže Republike Srpske-rekao je Marinković.

Krsnu slavu borcima Vojske Republike Srpske čestitao je i načelnik opštine Ugljevik koji je najavio dalju podršku boračkoj populaciji ove podmajevičke opštine.

Perić je istakao da svi treba da budu posvećeni idealima za koje su život položili poginuli borci Vojske Republike Srpske.

-Izražavamo poštovanje porodicima poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i dugujemo zahvalnost svima onima koji su učinili da danas živimo u miri i slobodi u Republici Srpskoj, a naša dužnost i obevaza je sve učinimo kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima-rekao je Perić.

Kum slave bio je direktor Rudnika i termoelektrane „Ugljevik“ Diko Cvijetinović koji je čestitavši slavu borcima Vojske Republike Srpske podsjetio da je ovaj privredni gigant snažna podrška boračkoj populaciji.

-Odavanjem pošte poginulim borcima je prilika da se podsjetimo kolika je njihova žrtva za slobodu i Republiku Srpsku ali i zavjet kako treba da se čuva sloboda i gradi bolja budućnost-rekao je Cvijetinović.

ISTOK

CATEGORIES
Share This