Miličević čestitao slavu BORS uz fotografiju iz ratnih dana: “Samo oni koji su bili borci mogu shvatiti njihove potrebe”

Miličević čestitao slavu BORS uz fotografiju iz ratnih dana: “Samo oni koji su bili borci mogu shvatiti njihove potrebe”

Boračkoj organizaciji, našim hrabrim borcima, posebno onim koji su dali dio sebe za Republiku Srpsku i porodicama onih koji su dali svoj život za budućnost i slobodu našeg naroda, želim srećnu krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Poručio je ovo predsjednik SDS, Milan Miličević, ističući da su sabornost srpskog naroda s kraja 20. vijeka, politička vizija prvaka SDS, organizacija Vojske Republike Srpske i posebno hrabrost naših vojnika, izvojevali najveću pobjedu srpskom narodu u 20. vijeku, a to je stvaranje Republike Srpske.

– Dužnost svih nas koji djelujemo javno, a posebno onih koji su zaduženi da se bore za prava boraca i čuvaju sjećanja tog perioda kroz Boračku organizaciju Republike Srpske, je da sačuvamo dostojanstvo onih koji su s puškom u ruci odbranili pravo na postojanje Republike Srpske – rekao je Miličević.

Moramo učiniti sve da se status borca cijeni i poštuje, dodao je on, da naši borci i njihove porodice dobiju svoja prava, mogućnost da rade, da se liječe i da u svojoj Republici Srpskoj, koju su stvarali, konačno žive normalno.

– Posebne čestitke upućujem mojim hrabrim saborcima iz Teslićke brigade sa kojima sam od prvog do posljednjeg ratnog dana dijelio sudbinu tog teškog vremena. Samo oni, koji su i sami bili borci, mogu shvatiti njihove potrebe i cijeniti žrtvu koju su podnijeli – poručio je Miličević.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This