Boračka organizacija “Ilidžanski borac” obilježila krsnu slavu (FOTO)

Boračka organizacija “Ilidžanski borac” obilježila krsnu slavu (FOTO)

Služenjem Svete liturgije i lomljenjem kolača Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, Opštinska boračka organizacija “Ilidžanski borac”obilježila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić istakao je da se moramo sjećati poginulih saboraca, te da ne smijemo odustati od slobode Republika Srpska.

– Još je mnogo toga što treba da učinimo na putu ka tom cilju – slobodnoj Republici Srpskoj. Svako od nas treba da se trudi da ostvari željeni cilj, jer samo tako žrtve naših saboraca neće biti uzaludne – rekao je Lučić.

Kako ističe, treba se boriti, i u toj borbi nastojati i pokušati obezbijediti bolji status svih boračkih kategorija.

– Opština Istočna Ilidža se u svom domenu i mogućnostima trudi da to obezbijedi. Imamo izuzetnu saradnju sa OBO „Ilidžanski borac“, ali i sa svim drugim boračkim organizacijama koje nastoje da očuvaju sjećanje na srpske borce, ali i onima koje se bave domenom socijalne politike i zaštite – rekao je on.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Predrag Krstović

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije “Ilidžanski borac” iz Istočne Ilidže Goran Šehovac rekao je da se na današnji, ali i svaki drugi dan, moramo sjećati onih koji su život dali za Srpsku.

– Nakon liturgije i lomljenja slavskog kolača pročitana su imena 1064 poginula borca i svaki put me obuzmu emocije. Proživljavam sve iznova – rekao je Šehovac.

Šehovac je pozvao sve građane Republike Srpske da sačuvaju nacionalno jedinstvo i identitet.

On je istakao da „Ilidžanski borac“ kao i Boračka organizacija Republike Srpske uz srpski narod na Kosovu i Metohiji.

– Građani i borci Srpskog Sarajeva su uz sve Srbe na Kosovu i Metohiji. Oni su sa nama u mislima i srcu i tu smo da im pomognemo. Srpski narod mora biti složan i jedinstven – poručio je Šehovac.

(Katera)

CATEGORIES
Share This