Bileća: Uskoro Fond solidarnosti boraca

Bileća: Uskoro Fond solidarnosti boraca

Na sjednici Skupštine Boračke organizacije Bileća 25. aprila ove godine, donesena je odluka o formiranju Fonda solidarnosti boraca OBO Bileća kao i pravilnik kojim se utvrđuju uslovi, način i postupak odlučivanja u vezi odobravanja solidarne pomoći.

„Ovo je pozitivna priča koja bi trebala zaživjeti na području cijele Republike Srpske. Ovaj Fond obezbjeđuje pomoć za sve boračke kategorije i članove njihovih porodica. Sredstva će se obezbjeđivati od 2 KM mjesečne uplate članova Fonda. Pozivam sve pripadnike boračke populacije da nam se pridruže, jer ćete na ovaj način obezbijediti pomoć onima kojima je potrebna, ali i stvoriti mogućnost da istu dobijete ukoliko vama bude potrebna“, izjavio je Veselin Vujović, koordinator Boračke organizacije Istočne Hercegovine.
Milan Cuca, predsjednik Mjesne zajednice Grad pozvao je boračku populaciju da i ovaj put pokažu jedinstvo i postanu dio Fonda.

„Vođeni humanitarnim aktivnostima Bilećke brigade poželjeli smo da budemo tu za naše saborce, kada im je pomoć potrebna. Kod nas Srba je velika radost u srcu i duši kad možemo pomoći nekome, a ovdje se radi o pomoći onima, koji su stvorili Republiku Srpsku“, izjavio je Cuca.

Istok

CATEGORIES
Share This