Svetosavlje je radost, koju danas dijelimo svi zajedno ovdje, na ovoj zemlji svetosavskoj

Svetosavlje je radost, koju danas dijelimo svi zajedno ovdje, na ovoj zemlji svetosavskoj

Za ovu ljepotu, radost, ljubav kojima su ispunjene naše duše zaslužni su svi oni, koji su sačuvali i odbranili ovu zemlju svetosavsku, oni koji su nam pokazali i utabanali put Svetosavlja. Ne bi bilo dobro, a ne bi ni dolikovalo nama, potomcima Svetog Save da skrenemo sa tog puta.

Mi smo hrabar narod. I pored svih iskušenja moramo ostati poslušni, pristojni, izmireni, posvećeni, čestiti, razumni i vjerni, baš onakvi kakve nas je Sveti Sava želio vidjeti.

Svečano je danas bilo u Bileći, gdje se proslavljao Savindan, slava i Dan opštine i slava Hrama Svetog Save.
Mnogobrojni Bilećani i gosti sa raznih strana prisustvovali su Svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju je služio Njegovo preosveštenstvo vladika Dimitrije.


„Svi treba da pazimo jedni na druge, čemu je srpski narod učio Sveti Sava, prvi arhiepiskop srpski. To treba da je u našim dušama i srcima, da pazimo jedni na druge, očevi na majke, djeca na roditelje i obrnuto. Treba svi da budemo jedno srce i duša, kako nas je učio naš otac Sava“, poručio je vladika Dimitrije.


Proslavi je prisustvovao i načelnik susjedne opštine Nikšić, iguman manastira Savina Makarije, načelnici susjednih i bratskih opština.


Načelnik opštine Bileća je poželio da se Bilećani sa svojom braćom i prijateljima okupljaju svake godine u što većem broju i zahvalio prisutnima što su uveličali i uljepšali ovaj za Bilećane jako značajan dan.

CATEGORIES
Share This