Predstava „Sirena i Viktorija“ premijerno u „Studiju teatar 078“

Predstava „Sirena i Viktorija“ premijerno u „Studiju teatar 078“

– Premijera predstave „Sirena i Viktorija“ po tekstu savremenog ruskog dramskog pisca Aleksandra Galina i u režiji Željka Stjepanovića, a u produkciji novoosnovanog „Studija teatra 078“, biće izvedena sutra s početkom u 20 časova na adresi ovog teatra u Ulici kralja Alfonsa Trinaestog 48a.

U predstavi igraju Tanja Buhavac Perduv, Vesna Vasilić i Siniša Babić.

„Na predstavi smo radili tri mjeseca. Imali smo prvu ispitnu predstavu u maju. Sada spremamo premijeru. U predstavi se radi o tome da imamo dvije slučajne prijateljice. Jedna je neobrazovana žena koja je došla iz provincije u, za nju, veliki grad. Ostvarila je sve svoje materijalne snove, ali nedostaje joj to još nešto malo i onda je odlučila sama da uzme stvar u svoje ruke. Međutim, tu stvari počinju da se komplikuju jer ne ispadne sve onako kako je ona planirala. To je Sirena. A Viktorija je njena slučajna prijateljica koja pokušava nju da izdigne na viši nivo, da nešto nauči, ali i njoj to ne polazi za rukom. Imamo i trećeg kolegu koji je u predstavi Konstantin. On je doktor nauka koji teško živi i koji pokušava da se snađe u ovom surovom svijetu“, kazala je Tanja Buhavac Perduv, inače pravnica po struci, koja je članica „Studija teatra 078“ od njegovog osnivanja u septembru 2022.

Više o njihovom radu govorila je Jelena Đorđević, predsjednica Udruženja „Studio teatra 078“.

„‘Studio teatar 078’ je škola glume osnovana 2022. godine sa željom da onima koji sanjaju da postanu glumci tu želju i ispunimo. Naš studio broji pedesetak članova uzrasta od 10 do 60 godina, a program i grupe su prilagođeni uzrastima. Mentori koji vode grupe su profesionalni glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, tako da tu imamo Vladimira Đorđevića, Željka Erkića i Željka Stjepanovića. Prošle godine je mentor Vladimir Đorđević radio sa djecom iz Doma ‘Rada Vranješević’ što je bitno napomenuti, a slične projekte svakako planiramo raditi u budućnosti. Mentor Željko Erkić je sa svojim polaznicima prošle godine imao tri ispitne predstave. To su ‘Mi djeca sa stanice Zoo’, ‘Gospođa Julija’ i ‘Ženski razgovori’ koje je prikazao u Domu omladine, ali i na sceni ‘Studio teatra 078’. Predstavom ‘Sirena i Viktorija’ planiramo da započnemo i naš novi redovni repertoar“, kazala je Đorđevićeva.

O planovima studija pričao je glumac Vladimir Đorđević.

„Krećemo sa repertoarom predstavom ‘Sirena i Viktorija’. Nakon toga ćemo uvrstiti i ‘Ženske razgovore’, zatim ‘Gospođicu Juliju’ i ‘Mi deca sa stanice Zoo’, s tim što je u ovoj poslednjoj predstavi veća podela, pa ćemo to izvoditi na sceni Doma omladine, a na našoj sceni ćemo izvoditi manje komade. Još nešto nam je u planu, a to su profesionalne predstave. Nakon škole glume to nam je i bio plan i ideja da se ovaj teatar razvije u teatar koji bi izvodio profesionalne predstave. Na neki način pokušali bismo u ovoj sezoni bar jednu premijeru profesionalne predstave“, ističe Đorđević.

Karte po cijeni u iznosu od simboličnih 5 KM su već rasprodate, a prva i druga repriza zakazane su za 9. i 10. novembar.

 

CATEGORIES
Share This