Pisci iz čitanki i lektire u posjeti osnovnim školama

Pisci iz čitanki i lektire u posjeti osnovnim školama

Projekat, koji se provodi uspješno već petu godinu za  redom, podržao je Grad Banja Luka.

Danas će učenici  OŠ “Petar Kočić” iz Stričića u 11 časova, a OŠ “Petar Kočić” iz Han Kola u 13 časova imati priliku da ugoste i interaktivno učestvuju u književnom času sa piscima čija djela čitaju u svojim čitankama i lektirnim knjigama. Ove godine na prvom susretu sa osnovcima svoje pjesme će govoriti: Predrag Bjelošević, Zoran Kostić, Jelena Glišić i Vid Vicko Vukelić.

U posjetu područnim i najudaljenijim osnovnim školama grada Banje Luke krenuće u narednom periodu i drugi pisci za djecu: Ranko Pavlović, Ranko Risojević, Berislav Blagojević, Boro Kapetanović, Stevka Kozić-Preradović, Jovo Čulić, Ranko Preradović, Mirko Vuković, Miladin Berić, Živko Vujić, Panto Stević, Sava Guslov Marčeta i drugi.

U ovoj nedjelji pisci će posjetiti u četvrtak osnovnu školu „Mladen Stojanovič“ u Bronzanom Majdanu, a u petak osnovnu školu „Vojislav Ilić“ u Krupi na Vrbasu.

Udruženje književnika Republike Srpske ovim jedinstvenim projektom u Republici Srpsloj želi da približi i promovišući svoje ugledne autore za djecu istovremeno pomogne učenicima da u direktnom kontaktu sa piscima analiziraju njihove pjesme, priče, romane…

– Ove godine, osim seoskih škola biće uključeno i nekoliko prigradskih osnovnih škola čiji se učenici rijetko susreću sa svojim omiljenim piscima iz čitanki i lektire ili sa onim mlađim, koji osvajaju prestižne nagrade za dječiju književnost kako kod nas tako i u regionu. Udruženje književnika će prilikom posjeta osnovnim školama pokloniti njihovim bibliotekama knjige objavljene u izdanju Udruženja, kao i knjige autora učesnika objavljene kod drugih izdavača – saopštili su iz Udruženja.

Gradska uprava

CATEGORIES
Share This