Ova filmska gromada je naučila Al Paćina da rukuje oružjem za film „Kum“

Ova filmska gromada je naučila Al Paćina da rukuje oružjem za film „Kum“

Prizori sa snimanja filma „Kum“ ili koje se odnose na njega su same po sebi antologija, ali jedna je apsolutni vrhunac.

To je scena u kojoj Al Letijerija, tip koji igra Virdžila “Turčina” Soloca, uči mladog Paćina kako da rukuje vatrenim oružjem i priprema ga za pogubljenje u restoranu, kada Majkl Korleone sudi Letirijevom Turčinu i kapetanu Meklaskiju.

Priča je posebno zanimljiva jer je Letijeri bio blisko povezan sa zločinom u stvarnom životu. Naime, bio je oženjen mladom damom iz porodice Eboli, inače u to vrijeme “ugledne” podzemne porodice.

Paćino je naučio italijanski i – kako da rukuje pištoljem

Jednom prilikom je na večeru u svoju kuću doveo Marlona Branda, Džejmsa Kana, Morganu King (Korleoneovu majku), Đanija Rusa (Karlov zet) i producenta Ala Rudija. Svi su se odlično zabavljali sa FBI gledajući ih kako ulaze i izlaze, a onda je nekoliko nedelja kasnije doveo ovog mladića – Paćina.

Riječ je o slici kada Letijeri objašnjava Paćinu za stolom kako da pravilno drži pištolj, a iste večeri ga je naučio italijanski uz šest flaša vina, jer je i Al (Paćino) morao da ga savlada za par scena. I prilično se mučio sa jezikom.

Letijerijeva nećaka se kasnije prisjetila ovog incidenta, priložila fotografiju, a prema njenim riječima, Paćino je bio nevjerovatno stidljiv i poslušan. Takođe, nije imao za taksi, pa su mu dali novac oni dali kad je krenuo kući. Međutim, važno je da je zapamtio neke lekcije, prenosi B92.

B92

CATEGORIES
Share This