Obje glavne uloge igraju slavne glumice: Stiže nastavak filma „Praktična magija“ iz 1998. godine

Obje glavne uloge igraju slavne glumice: Stiže nastavak filma „Praktična magija“ iz 1998. godine

Studio Warner Bros je prije nekoliko dana zvanično potvrdio da će snimati nastavak kultnog filma „Praktična magija“ iz 1998. godine, u kom su glavne uloge igrale Nikol Kidman i Sandra Bulok.

Tada je objavljeno da će slavne glumice raditi kao producentkinje na ovom ostvarenju, ali nije bilo poznato da li ćemo ih ponovo vidjeti u ulogama sestara Ovens.

Sada je Nikol Kidman, u razgovoru za People, potvrdila da će obe igrati glavne uloge u novom filmu.

– Sandra i ja ćemo igrati u nastavku filma. Još puno toga može da se ispriča i svi mislimo da je vrijeme da se to uradi i da će biti veoma zanimljivo – rekla je glumica, prenosi Deadline.

Trenutno nisu poznati nikakvi detalji o radnji novog filma.

Podsjetimo, u originalnom ostvarenju holivudske zvijezde su igrale sestre Seli (Bulok) i Džilijan (Kidman) Ovens, čija se porodica vijekovima bavi magijom i uspjela je da preživi lov na vještice. Obe pokušavaju da žive normalne živote i pronađu ljubav, ali u tome ih sprečava kletva koja je bačena na njihovu porodicu. Naime, svaki muškarac koji se zaljubi u članicu porodice Ovens umrijeće prerano.

Uprkos kletvi, Seli se udala i ima dvije kćerke, ali je njen muž poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ona je ostala da živi u malom gradu u kojem je odrastala uz svoju sestru i tetke koje su vještice. Džilijan, koja je bila željna pustolovina, napustila je gradić čim joj se pružila prilika, piše B92.

Iako su se sestre s godinama razišle, obećale su da će uvijek biti tu jedna za drugu. Nakon što Džilijan završi u vezi sa opasnim zlostavljačem, njih dvije ponovo udružuju snage kako bi ga se riješile.

B92

CATEGORIES
Share This