Na Majevici, kod manastira Svetog proroka Jeremije, snima se spot za pjesmu „Manastir Rožanj“

Na Majevici, kod manastira Svetog proroka Jeremije, snima se spot za pjesmu „Manastir Rožanj“

U Rožanju na Majevici, kod manastira Svetog proroka Jeremije, ovih dana intenzivno se snima spot za pjesmu „Manastir Rožanj“.

Kompozitor Jasmina Jakšić, koja je radila muziku i aranžman za navedenu kompoziciju, kazala je da je dio teksta za pjesmu napisao Njegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, dok je drugi dio teksta napisao Milenko Jakšić.
„Snimamo spot za pjesmu koja govori o manastiru i mučenicima sela Rožanj, o onome što je nekad bilo, i ne želimo da se to ponovi.“ Pesma ne govori o inatu i besu, već poziva na veru u Boga. Neka Bog svima oprosti ono što se desilo do sada, a od sada svima želim sve najbolje i puno ljubavi“, istakla je Jakšić, koja živi i radi u Beogradu i poseduje je vlastita glazbena produkcija.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zadovoljstvo što je prisustvovao snimanju u manastiru u Rožanju.
„Nadam se da će spot biti uskoro završen i da će biti prikazan na donatorskoj večeri za izgradnju deonice puta od manastira Rozanj do Priboja, koja će biti održana 17. „Mart ove godine u svečanom salonu Helvecija u Loparama. Koristim priliku da pozovem sve ljude, koji žele da podrže izgradnju puta da nam se pridruže“, kazao je Savić.
Protoej-stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski, izrazio je zahvalnost ekipi koja je došla iz Šapca, Kraljeva i Beograda na snimanje spota u Rožanju.
„Radujemo se svakom susretu s onim ljudima koji su svojim dolaskom ovdje pokazali veliki trud i napravili veliku žrtvu“, kazao je svećenik Ilić.
CATEGORIES
Share This