Izložba Zdravka Mićanovića povodom 20 godina rada na stripu

Izložba Zdravka Mićanovića povodom 20 godina rada na stripu

– U galeriji Centra za kulturu Lopare postavljena je izložba kojom je predstavljeno 20 godina autorskog rada na stripu Zdravka Mićanovića, porijeklom iz ove opštine, za časopis „Bijela pčela“ koji se izdaje u Rijeci i ima ulogu nastavnog sredstva u školama koje pohađaju djeca srpske nacionalnosti.

On je naveo da časopis „Bijela pčela“ izdaje tamošnji pododbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i da se u stripu koji stvara ne bavi nekim junakom, nego da mu je težnja da ima didaktičku formu u smislu da transponuje književna djela srpskih pisaca.

Mićanović je najavio da će njegov dvodecenijski rad na stripu biti pretočen u knjigu i izrazio zahvalnost načelniku Radi Saviću i opštini Lopare na podršci da bi se djelo objavilo.

Nemanja Milovanović, profesor srpskog jezika i književnosti, ističe da je strip kao forma jedan od najlakših načina da se djeci približe određeni sadržaji.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je pružio punu podršku lokalne zajednice aktivnostima koje sprovodi Mićanović kako bi strip kao formu približio djeci.

Mirko Stević, direktor Centra za kulturu Lopare, rekao je da posjetioci izložbu u galerijskom prostoru ustanove mogu pogledati do 20. decembra.

CATEGORIES
Share This