Hercegovina i “Zelengora” igrale za Pavla: Prikupljeno 1.425 maraka

Hercegovina i “Zelengora” igrale za Pavla: Prikupljeno 1.425 maraka

Petak, 24. novembar obilježen je danom solidarnosti i ljubavi u Sportskoj dvorani u Gacku. Kulturno-umjetničko društvo “Zelengora” organizovalo je nezaboravni koncert s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju našeg sugrađanina Pavla Milovića.

Dvorana je bila ispunjena toplotom i osmijesima prisutnih, dok su se izvođači smjenjivali na sceni donoseći sa sobom raznovrsnu kulturnu baštinu. Srca su kucala u ritmu zajedništva i solidarnosti prema malom Pavlu.

Pored KUD-a “Zelengora” nizali su se izuzetni nastupi prijateljskih kud-ova iz Hercegovine, poput ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja, GKUD “Alat Swisslion” iz Trebinja, KUD “Vladimir Gaćinović” iz Bileće, KUD “Zora Hercegovine” iz Bileće, KUD “Prosvjeta” iz Berkovića i ženske pjevačke grupe KUD-a “LJubinje” iz LJubinja.

 

Svi izvođači doprinijeli su neopisivoj atmosferi, predstavljajući svoju kulturu kroz igru, pjesmu i tradicionalnu nošnju. Ulaznice, čija je simbolična cijena iznosila 5 KM, bile su rasprodate, a ukupno prikupljenih 1.425 KM svjedoči o velikom jedinstvu i želji zajednice da pomogne Pavlu.

Ovo veče nije bilo samo koncert; bilo je to srdačno okupljanje ljudi s istim ciljem – pružiti podršku Pavlu.

Hvala svim izvođačima, organizatorima, posjetiocima i prijateljima iz Hercegovine koji su učinili da “Hercegovina igra za Pavla” bude nezaboravno veče ljubavi i podrške. Neka ovo veče bude podsjećanje da zajedno možemo postići velike stvari, kažu u KUD “Zelengora”.

Opština Gacko

CATEGORIES
Share This