Bura zbog srpskog filma na Sarajevo film festivalu, gradonačelnica traži ostavke

Bura zbog srpskog filma na Sarajevo film festivalu, gradonačelnica traži ostavke

„Ljudi, jeste li vi normalni? Dozvolili ste predstavljanje četničke serije i filma na Sarajevo Film Festivalu. Za one koji ne znaju, ‘Heroji Haljard’ je četnička drama Radoša Bajića“, napisao je Bursać.

Nakon toga su iz direkcije SFF-a saopštili da su i sami neprijatno iznenađeni, ali su istakli da nije prikazan film, već njegovi inserti, iako ni to nije odobreno i dogovoreno.

„Naglašavamo da pomenuti sadržaj nije dogovoren i da Sarajevo Film Festival neće dozvoliti da se koristi za promociju istorijskog revizionizma bilo koje vrste“, rekla je Andriana Copf, portparolka festivala.

Reagovala je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je zatražila smenu odgovornih u SFF-u koji su dozvolili „ovu sramotu jer nanosi nemjerljivu štetu festivalu i Sarajevu“.

„Zbog toga je važno da organizatori festivala preuzmu odgovornost za ovakve pokušaje revizionizma i urušavanja dostojanstva grada koji je uvek bio otvoren za druge, ali dobronameran, a mi ćemo naći način da se suprotstavimo nedobronamernima“, rekla je Benjamina Karić, uslovljavajući ostavkama svaku buduću podršku SFF-u.

B92

CATEGORIES
Share This