Vujović: Milion KM u Bileću došao kao na vruć sač

Vujović: Milion KM u Bileću došao kao na vruć sač

Na računu Opštine Bileća tri dana nakon posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao što je i obećano, uplaćen je milion maraka iz Srbije. Načelnik Opštine Bileća Veselin Vujović za “Direkt” kaže da je novčana pomoć iz Srbije u Bileću pala kao na vruć sač.

Zahvaljujući pomoći iz Srbije, kako je ranije i govorio Vujović, uspjeli su da izmire dio dugovanja i obaveza, ali i da dijelom pomognu stanovništvu.

Najviše novca opština Bileća je utrošila za izmirivanje poreza i doprinosa.

„Oko 360 hiljada uplatili smo za poreze i doprinose, zaključno sa martom ove godine, zatim oko 210 hiljada uplatili smo za plate zaposlenima koji nisu tužili Opštinu, zaključno sa 2023. godinom“, rekao je Vujović za „Direkt“.

On je ranije za naš portal pojasnio da jedan dio radnika uz pomoć tužbi dolazi do redovnih plata.

“Ljudi imaju kredite, hrane porodice. Ali isto tako moram reći da smo samo za prošlu godinu na konto tih tužbi platili 54.000 konvertibilnih maraka“, kazao je ranije Vujović za “Direkt”.

On danas kaže da su zahvaljujući finansijskoj pomoći Srbije uspjeli da izdvoje i oko 160 hiljada za subvencije proizvođačima mlijeka, te oko 100 hiljada za socijalne kategorije.

Pored toga, Vujović kaže da su izmirili i dio dugovanja prema raznim dobavljačima, a dio novca su uplatili i za određene grantove.

„Tako da je tih 500 hiljada evra otišlo momentalno. U svakom slučaju hvala Vladi Srbije, zemlji Srbiji i predsjedniku Vučiću što su nam pomogli i što imaju razumijevanja za naše male opštine i za Republiku Srpsku“, izrazio je svoju zahvalnost Vujović.

Podsjećanja radi, u posjeti opštini Bileća sa Vučićem je bio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa predstavnicima Vlade Srpske koji su tada obećali da će svi pomoći ovoj opštini.

Bileća posjeta Vučića
(Foto: Direkt)

Inače, Opština Bileća je u bezizlaznu situaciju i došla u vrijeme kada je načelnik opštine bio Miljan Aleksić iz SNSD-a, čiji predsjednik se danas pojavljuje kao spasilac ove hercegovačke opštine.

Za nadogradnju vrtića nadaju se obećanoj pomoći

Vlada Srbije je, kako je na jednom od skupštinskih zasjedanja govorio Vujović, ranije obećala pomoć opštini Bileća za nadogradnju vrtića, međutim ta pomoć je još uvijek na čekanju.

„Ta priča u koju smo ušli mi za nadogradnju vrtića, koju je obećala Vlada Srbije da će da pomogne to će biti u paketu sa svim gradovima Republike Srpske kojima će Vlada Srbije da pomogne“, rekao je Vujović.

„Srbija je i prije pomagala Republici Srpskoj, pa će i u budućnosti. Nadam se tim sredstvima. Ne znam kad će to biti i ja bih volio da znam i da to bude što prije“, rekao nam je načelnik opštine Bileća.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This