Vučić se distancira od agresivne ruske politike: Što to radite? Što zovete iz „Vagnera“?

Vučić se distancira od agresivne ruske politike: Što to radite? Što zovete iz „Vagnera“?

– A što to radite Srbiji? A što zovete iz „Vagnera“ bilo koga iz Srbije kada znate da je to protivno našim propisima – kazao je Vučić, gostujući u Ćirilici, koja se emituje na Hepi televiziji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su priče o „Vagneru“ u Srbiji notorne laži.

On je ruskim prijateljima poručio da nije fer prema nekome ko strada zbog toga što nije kaznio Čajkovskog, Dostojevskog ili nekog drugog, zbog toga što smo primili svakog čoveka iz Rusije, što je ruski jezik ovde kao domaći, što smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije da zovu bilo koga u „Vagner“.

– A što to radite Srbiji? A što zovete iz „Vagnera“ bilo koga iz Srbije kada znate da je to protivno našim propisima – kazao je Vučić, gostujući u Ćirilici, koja se emituje ba Hepi televiziji.

On se obratio i onima koji idu u Ukrajinu ili Rusiju.

„Što da idete? Jesmo li malo glava izgubili u svim ratovima?. Hajde da sačuvamo svoje ljude, svoju zemlju i svoj narod – rekao je predsjednik Srbije.

On je kazao da je ponosan što je Srbija slobodarska zemlja koja sama donosi svoje odluke.

Vučić: Situacija u regionu ozbiljna, biće dodatnih napada na Srbiju

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je situacija u regionu jako ozbiljna i da se usložnjava, kao i da će izborne utakmice u narednom periodu u regionu značiti dodatne napade na Srbiju.

Vučić je za TV Hepi rekao da se dešavaju fizički napadi na Srbe i srpsku decu na KiM, ali i u BiH i drugim mestima u regionu, kao i “da to samo znači da moramo da nađemo put u toj situaciji i budemo pametniji“.

„Na Badnji dan su napali srpsku decu i za mene je interesantno da niko, od Euleksa, Amerikanca, Nemaca, do UN kancelarije na KiM, nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dečaka, već građani Kosova, dve osobe, niko ne može da zkaljuči ko je napadač“, rekao je Vučić.

Dodao je da su napadnuta srpska deca valjda bila „naoružana“ srpskim badnjim drvetom i da je istina da je na njih pucano samo zato što su Srbi i zato što su nosili Badnjak.

“To nisu rekli“, dodao je Vučić.

Sa druge strane, kaže da su i šef Euleksa Lar Gunar Vigemark i svi drugi bili na komemoraciji u Račku, koji je apsolutno sporan.

Ali, niko nije osudio to što predsedniku Srbije nije dozvoljeno da ode u Jasenovac, gde su žrtve mnogo veće nego u Račku, rekao je Vučić.

Takođe, kaže da su u Sarajevu napali Srbe, pa rekli da je „Vučićevi tabloidi prave politizaciju tog slučaja“ i niko ne sme da kaže da su napadnuti samo zato što su Srbi, rekao je Vučić.

Istakao je da je to zato što žele Srbiju poniženu i na kolenima, jer je počela da se diže.

Vučić dodaje da postoji matrica laži i da je on uvek glavna meta, jer im odgovara samo slaba Srbija.

Dodao je da je isto tako i u Crnoj Gori i da ga crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegovi politički istomišljenici stalno neosnovano otpužuju.

„Naše je da pokušamo da napravimo i umirimo odnose, i da pokušamo da ti odnosi budu nešto bolji u regionu i sa Bošnjacima i Albancima, nadam se da je to moguće, ali nisam veliki optimista“, rekao je Vučić.

Dodao je da jedino Srbi ne smeju da govore da su neki ubijali srpsku decu i “da još hoće da nas ubede da smo i počinili zločine u Jasenovcu, a ne Hrvati“, prenio je Tanjug.

(BN Foto:Printscreen)

CATEGORIES
Share This