(VIDEO, FOTO) NEVRIJEME ZAHVATILO HRVATSKU Grad, olujni vjetar i pljuskovi prave štetu

(VIDEO, FOTO) NEVRIJEME ZAHVATILO HRVATSKU Grad, olujni vjetar i pljuskovi prave štetu

Portal eVarazdin prenosi svjedočanstvo čitaoca, koji je izvestio da je na području opštine Cestica oko 14.30 pao grad popraćen kišom i jakim vjetrom. Objavili su i njegov video.

Krak velike oluje nešto prije 15 sati je zahvatio dijelove Zagreba i Zaprešić, grad je uzrokovao probleme u saobraćaju i klizišta u podsljemenskoj zoni.

Građani tvrde da su grad veličine lješnika pratili jaki udari vjetra i obilna kiša.

Na snimcima sa društvenih mreža se vide ogromni crni oblaci nad Hrvatskom.

Zagrebački vatrogasci već su imali niz intervencija uklanjanja stabala, ograda kao i ispumpavanja vode iz objekata na zapadu grada.

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje.

Česti pljuskovi i nevrijeme zahvatiće u poslijepodnevnim satima veći dio Hrvatske. Očekuju se lokalne oluje s udarima munja, pljuskovi, udari vjetra, a ponegdje i grad, prenosi N1.

Za poslijepodne i uveče zbog grmljavinskog nevremena za Zagreb i Osijek objavljeno je crveno upozorenje, za Rijeku narandžasto a za Karlovac i Gospić žuto, prenose mediji.

Sutra se na kopnu Hrvatske očekuje osjetno svežije s umjerenim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom. Većina kiše, pa i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, biće uz Savu ili južnije. U srijedu delimično sunčano, od četvrtka i uglavnom suvo i malo toplije.

Nevrijeme se kreće ka istoku, a očekuje se da će večeras u Srbiju ponovo stići grmljavinski oblaci i donijeti veliku količinu kiše.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This