Svake godine se obećava izgradnja brze ceste Trebinje-Bileća

Svake godine se obećava izgradnja brze ceste Trebinje-Bileća

Priča o izgradnja brze ceste Trebinje – Bileća pa dalje prema Višegradu, obradovala je svakog Hercegovca, koji je u nju povjerovao.

Prvo obećanje o izgradnji ove ceste „palo“ je 22.septembra 2022. godine na predizbornom skupu SNSD-a u Trebinju, kada je tadašnji kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik izjavio:
„Već naredne godine krenućemo sa izgradnjom brze ceste gore prema Bileći i dalje prema Višegradu, povezati se sa Srbijom na najkvalitetniji mogući način.“

Krajem marta 2023.godine boraveći u zvaničnoj posjeti u Trebinju, Milorad Dodik i Radovan Višković opet su obećali izgradnju pomenute brze ceste.
„Na nekim dionicama će to biti auto-put, a na nekim brza cesta. Cilj je da se spojimo do Višegrada na konekciji prema Srbiji i prema Istočnom Sarajevu“, izjavio je tom prilikom Milorad Dodik.

Prošla nam je 2023. godina, bez brze ceste.
Umjesto realizacije najavljenog projekta dobili smo, kako je i red, opet obećanje.

„U ovoj godini planirano je da se otpočne izgradnja brze ceste od Trebinja prema Bileći i dalje prema Foči, odnosno prema Višegradu kako bi se povezali na auto-put koji dolazi iz Beograda“, izjavio je danas Milorad Dodik.

Istok

CATEGORIES
Share This