Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

„Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska, zahvaljujući politici vlasti u Republici Srpkoj prethodnih godina teret, a ne ponos. Sasvim je normalno da Srbi iz Republike Srpske više čuju šta kaže predsjednik Srbije nego šta kaže predsjednik Mađarske“, rekao je poslanik SDS-a PD PS BiH Darko Babalj u emisiji „MAT“ BN televizije.

Babalj je upitao zašto se ne oglasi nijedna od zemalja koje vlast Republike Srpske navodi kao podršku Srpskoj.

„Da li smo mi spremni da se otcijepimo od BiH i da li mislimo da će sudionici rata od prije 30 godina stajati mirno i reći :„Oni su se otcijepili, nema veze, nastavljamo život dalje“? Bojim se da se to neće desiti. Tada se može desiti da dođe do nekog sukoba. Zašto? Zato što mi dižemo tenziju i budimo emocije kod naroda“, mišljenja je Babalj.

Srbija je matica i oslonac srpskog naroda u Republici Srpskoj, istakao je Babalj govoreći o odnosu Srpske i Srbije. A šta je Srpska Srbiji?

„Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska, zahvaljujući politici vlasti u Republici Srpkoj prethodnih godina teret, a ne ponos. Sasvim je normalno da Srbi iz Republike Srpske više čuju šta kaže predsjednik Srbije nego šta kaže predsjednik Mađarske“, jasan je Babalj.

Kakvu mi danas podršku Mađarske imamo i zašto treba da se divimo Viktoru Orbanu, upitao je on.

„Hoće li mi neko objasniti kakvu mi to podršku imamo, osim što je neka privatna firma iz Mađarske sklopila neki dil sa Elektroprivredom Republike Srpske i što su podijelili nešto šta ne znam ni šta je.

Jesu li nas doveli u poziciju da se divimo Orbanu? Jesu! Zbog čega se divimo Orbanu? Nek mi neko objasni zbog čega ja kao Srbin trebada se divim Orbanu i zbog čega, ja kao Srbin, treba da se divim Mađaru?“, pita Babalj.

Mađarska u ranijoj istoriji i u prethodnom periodu nikada nije bila uz naš narod kad je trebalo da bismo imali razloga da im se divimo, zaključuje Babalj.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This